Bouw van een trainingscentrum voor self-help groups in Domar & Tetulia (Instead Of Debiganj) in 2021

Dit project is zonder groep uitgevoerd.

 • Een goed gesprek op de bouwplaats
  Een goed gesprek op de bouwplaats
 • Een klaslokaal in Bangladesh
  Een klaslokaal in Bangladesh
 • Meedraaien op school
  Meedraaien op school
 • Met z'n allen aan de slag
  Met z'n allen aan de slag
 • Nieuwe vrienden
  Nieuwe vrienden
 • Transportmiddelen
  Transportmiddelen
 • Marktbezoek
  Marktbezoek
 • Samen op de foto
  Samen op de foto
 • Beton mengen of je leven ervan afhangt
  Beton mengen of je leven ervan afhangt
 • Interland BA-NL
  Interland BA-NL
 • Overdracht van het gebouw
  Overdracht van het gebouw
 • Taxiritje
  Taxiritje
Iedereen gelijke kansen
Ondergedompeld in de cultuur
Meedoen in de praktijk

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Domar & Tetulia (Instead Of Debiganj)


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Domar begint, Debiganj gaat helaas niet door

In Domar is de gemeenschap voortvarend van start gegaan met de bouw. Iedereen werkt vol enthousiasme mee. Helaas verloopt het in Debiganj een beetje anders dan verwacht.

Lees meer

De bouw in Domar en Debiganj gaat beginnen!

Good news from Bangladesh. Coordinator Suren sends a short message.

Lees meer

Domar almost finished

Although the lockdown in Bangladesh is causing a delay on the construcion of both buildings, the people in Domar have been working very hard to finalize the building as far as possible.

Lees meer

Het centrum in Domar is prachtig geworden

Nadat de puntjes op de i zijn gezet in Domar is het centrum helemaal af en in gebruik genomen. Bekijk het filmpje om je even in Bangladesh te wanen en alle ontwikkelingen rondom het centrum te zien.

Lees meer

Het centrum in Tetulia is af!

Deze mooie video laat zien hoe hard er de afgelopen maanden is gewerkt in Tetulia om het centrum af te krijgen. Het is prachtig geworden.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Je werkt even buiten Debiganj, op loopafstand van de weg naar Domar. De bouwplaats ligt tussen een aantal huizen in en is omgeven door bamboe. Je verblijft een kilometer verderop, in een oude kliniek van TLMI-B. Terwijl je van de kliniek naar de bouwplaats wandelt, zie je rijst- en theeplantages. Je zult je verbazen over al het groen om je heen.

Salomon Halder

House 483, Road 32
Dhaka
Bangladesh

TLMI - Bangladesh

The Leprosy Mission International is gericht op het verlenen van hulp aan mensen die lijden aan de gevolgen van lepra, maar ook op het verschaffen en verspreiden van de juiste informatie over de ziekte. Het doel van de organisatie is het terugdringen van lepra door middel van medische zorg, gehandicapte zorg en sociaal-economische zorg. De droom is dat mensen met lepra weer opgenomen zullen worden in de maatschappij; met dezelfde rechten en mogelijkheden als ieder ander, waardoor de menselijke waardigheid herstelt wordt.

Self-help groups maken mensen de oplossing van hun eigen probleem. Een groep van gemiddeld acht mensen met een beperking komt wekelijks bij elkaar om een klein bedrag in te leggen en elkaar aan te moedigen om mee te doen in de maatschappij, hoe lastig dat ook is. De groep geeft kortlopende leningen aan de leden om bedrijven te starten.

De associatie van Debiganj verenigt 45 self-help groups. Als individu staan mensen met een beperking aan de zijlijn, maar samen staan ze sterker tegenover de overheid. Daardoor gebeurt er iets als ze opkomen voor de rechten van hun leden.

Doelen:

 • Een eigen gebouw betekent een eigen adres en dus een juridische status voor de associatie. Hierdoor wordt een beroep doen op de overheid effectiever.
 • De associatie van Debiganj vertegenwoordigt 342 leden en hun families. Jaarlijks claimt de associatie rechten op uitkeringen en hulpmiddelen zoals rolstoelen.
 • In het gebouw vinden vergaderingen, trainingen en ontmoetingen plaats, die mensen zelfstandiger en weerbaarder maken in de maatschappij.
 • Een gebouw biedt de mogelijkheid om bezittingen van de self-help groups veilig op te slaan.