Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een trainingscentrum voor zelfhulpgroepen in Saidpur

  • Laten we voetballen
  • Samen bouwen aan verandering
  • Op de bouwplaats
  • Op de fiets
Bouwen tussen groene rijst- en theeplantages
Intrigerende levensverhalen
Zij aan zij met mensen met een beperking

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt schouder aan schouder met de toekomstige gebruikers aan een gebouw waarin mensen met een beperking kunnen samenkomen, training krijgen en gasten ontvangen. Het gebouw geeft ze nieuwe mogelijkheden en maakt ze letterlijk vindbaar. Eerlijke kansen voor iedereen!

Voor wie?

Mensen met een beperking vallen overal buiten in Bangladesh. In en rond Saidpur hebben 450 mensen zich verenigd in zelfhulpgroepen, waarin ze elkaar ontmoeten en aanmoedigen. In de overkoepelende organisatie strijden ze voor hun rechten door contacten met de overheid en bedrijven. Laat je inspireren door deze mensen die op eigen initiatief nieuwe kansen creëren binnen de zelfhulpgroepen.

Waar ga je dat doen?

Je werkt in Saidpur in het noorden van Bangladesh. De bouwplaats ligt tussen de indrukwekkende rijst- en theeplantages. Dat is nog eens cultuur snuiven! Je zult je verbazen over al het prachtige groen om je heen.

Waarom?

Laat je inspireren door mensen met een beperking die op eigen initiatief nieuwe kansen creëren. Bouw jij mee aan hun trainingscentrum in Bangladesh?

22-7 tot 12-8-2025bijdrage: 3295 Visumtoeslag: 40 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Je werkt direct samen met mensen met een beperking in Bangladesh. Aan dit project doen ook Nederlandse jongeren met een beperking mee. Zo laten we in de praktijk zien dat iedereen kan dienen. Dit project maken we samen toegankelijk door te zoeken naar aanpassingen om dit tot een onvergetelijk avontuur te maken voor ons allemaal.

Verandering

Een eerlijke plek in de maatschappij voor mensen met een beperking - daar zet onze partnerorganisatie The Leprosy Mission International-Bangladesh (TLMI-B) zich met hart en ziel voor in. Dankzij zelfhulpgroepen krijgen mensen met een beperking de juiste zorg, maar minstens net zo belangrijk: een stem. Met het trainingscentrum waaraan jij komt bouwen, creëer je een broodnodige plek voor deze zelfhulpgroepen. 
In zelfhulpgroepen zoeken mensen oplossingen voor hun eigen problemen. Een groep van gemiddeld acht mensen met een beperking komt wekelijks bij elkaar om een klein bedrag in te leggen. Ze moedigen elkaar aan om mee te doen in de maatschappij, hoe lastig dat ook is. De groep geeft kortlopende leningen aan de leden om bedrijven te starten. 

Saidpur verenigt 47 zelfhulpgroepen, samen goed voor 450 leden en hun families. Als individu staan mensen met een beperking aan de zijlijn. Samen staan ze sterker tegenover de overheid. Met een eigen trainingscentrum hebben de zelfhulpgroepen een juridische status en kunnen ze met elkaar zorgen voor rechten op uitkeringen en hulpmiddelen zoals rolstoelen.


Doelen:

  • Zelfstandigheid en weerbaarheid voor mensen met een beperking.
  • Een eigen gebouw voor vergaderingen, trainingen en ontmoetingen.
  • Juridische status dankzij een eigen adres voor de zelfhulpgroepen.
  • Een gebouw om middelen, zoals rolstoelen, veilig op te slaan.

Wat doe je nog meer?

Ontdek de intrigerende levensverhalen van mensen die hun beperking hebben omgezet in kracht. Ontmoet hun families, werk mee op hun rijstplantages en leer het werk van TLMI-B van binnenuit kennen. De liefde en toewijding van de medewerkers zal je inspireren. Natuurlijk ga je ook shoppen op de lokale markt en misschien maak je wel een fietstocht door de theeplantages.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


TLMI - Bangladesh

Een eerlijke plek in de maatschappij voor mensen met een beperking - daar zet onze partnerorganisatie The Leprosy Mission International-Bangladesh (TLMI-B) zich voor in. Dankzij zelfhulpgroepen krijgen mensen met een beperking de juiste zorg én een stem. Met het trainingscentrum dat jij bouwt, creëren we een broodnodige plek voor deze zelfhulpgroepen.

Surendra Nath Singh

Ook sociaal maatschappelijk

3295,-

Toeslagen:

€40

22-7 tot 12-8-2025

Het verhaal van...

Broer en zus Alwin en Ilse besloten samen het avontuur aan te gaan: op project naar Bangladesh. ‘Ik heb geen moment getwijfeld, ik moest gewoon mee.’

Lees verder