35 jongeren en leiders hebben meegedaan aan het MDT

9 jun 2023 - 11:50 | Actiegroep | Rwanda

Vandaag in de #verandervrijdag vertellen 35 jongeren en leiders hoe ze mee hebben gedaan aan het MDT om deze zomer naar Rwanda te gaan om daar een kleuterschool te bouwen.

“Wij gaan deze zomer met een besloten groep van 35 jongeren en leiders naar Rwanda om daar een kleuterschool te bouwen.

Bij het Leger des Heils hebben we verschillende dingen gedaan.We hebben o.a. schoongemaakt, ramen gelapt, onkruid gewied en geholpen in de winkel met de verkoop van kleding. ’s Middags hebben we de winkel leeggemaakt zodat de ‘nieuwe’ collectie de winkel in kon. Daarnaast hebben we ook gezellig koffie gedronken met de bezoekers/cliënten en ’s middags met hen gegeten. Er was hier veel ruimte voor goede gesprekken. Aan het einde van de dag kregen we allemaal nog een klein cadeautje mee, omdat het bijna Pasen was.

Het is een MDT servevent omdat we dit via Stichting Present hebben geregeld. Wij hebben een dagdeel geïnvesteerd om belangeloos iets voor iemand anders te doen, in dit geval was het een organisatie. Het was bij het Leger des Heils, een fantastische dag. We hebben geweldige gesprekken gehad met de mensen die daar komen, de openheid waarmee zij dingen vertellen. We hebben iets geleerd over hoe het Leger des Heils werkt. We zijn dankbaarder geworden voor het werk dat het Leger des Heils doet voor mensen die het moeilijk hebben in de maatschappij door bijvoorbeeld eenzaamheid, armoede, enz.

Wij zouden MDT aan iedereen aanraden. Niet alleen voor het servevent, maar ook om tijdens je acties na te denken over wat dit voor mensen betekent of wat jij met jouw actie voor een ander kan doen. Je bent niet alleen bezig met geld ophalen, maar creëert een stukje bewustwording.

Waar we naar uitkijken het komende project? Dat is nog moeilijk te zeggen, we zijn met veel mensen die voor het eerst meegaan. Ik denk dat we zoveel gaan zien en meemaken. De leermomenten zullen ontelbaar zijn: Het leren kennen van mensen met een andere cultuur, het leren bouwen van iets met je handen, het plezier met elkaar en de kinderen daar, het iets kunnen betekenen voor een ander zonder dat je hier iets voor terugkrijgt en de verdieping in jouw relatie met God. Het is te veel om op te noemen.”