Een prachtrol als leider

21 mrt 2018 - 16:25 | Ben Tiggelaar

Dr. Ben Tiggelaar verzorgde de openingsbijeenkomst van het leidersweekend 2018. 

'Hoe bijzonder is het: We bidden met grote regelmaat: “Geef ons heden ons dagelijks brood”, maar dan gaan we toch naar de bakker of de supermarkt. Vertrouwen we dan te weinig op de verhoring van ons gebed en dat God zal voorzien in wat we nodig hebben? Je kunt het zo zien: Die bakker, die zorgt voor jouw brood, verhoort als het ware jouw "gebed”. Wat jij doet in jouw werk, kan de gebedsverhoring zijn van een ander!', aldus Ben Tiggelaar. 

Als we kijken naar World Servants, kan dat juist betrekking hebben op die ene jongere die zich wil ontwikkelen of die ene ouder die vurig hoopt dat zijn of haar kind het geloof verder kan ontplooien. Dus kijk eens op die manier naar jouw leidinggevende taak voor World Servants. In hoeverre is dat een gebedsverhoring van een ander?!

Zaterdagmorgen was Ben Tiggelaar, gedragswetenschapper (en zelf betrokken Christen), te gast op het leidersweekend om ons adviezen te geven die de kans van slagen van het leiden van de groep iets groter kan maken. Hij loodst ons door het gedragsmodel: “de ladder” heen en toont het belang aan van het helder formuleren van je doelen. Doelen die uitdagend en te behalen zijn en zo concreet dat je het anderen voor kunt doen, zodat zij het na kunnen doen. Want zien doet volgen! Maar Ben daagt de leiders ook uit: want juist nu in dit weekend moet je de moeilijke omstandigheden oefenen, lastige gesprekken voeren, je voorbereiden op onveilige situaties, want als je dat oefent ben je zoveel beter voorbereid op alles wat tijdens je project op je af kan komen. De leiders zijn leergierig, reageren op de vragen van Ben en formuleren doelen die vast en zeker tijdens hun reis zichtbaar worden! De gebedsverhoring van een ander zijn.. dat is wel heel bijzonder en zoals Ben besluit: Het leiderswerk is de moeite waard, het is echt waanzinnig dat jullie deze pracht rol kunnen spelen in Gods Koninkrijk!

Meer weten? Lees het complete verslag