Lou werd tijdens haar stage enthousiast om mee te gaan op project

23 jun 2023 - 19:58 | Lou | Nederland

In de #verandervrijdag van vandaag vertelt Lou wat ze voor World Servants heeft gedaan tijdens haar stage media- en vormgeving en hoe ze enthousiast werd om mee te gaan op project.

“In juli 2023 ga ik voor het eerst op project met World Servants, maar eigenlijk begon mijn verhaal als Servant al veel eerder. Rond maart 2022 kreeg ik de opdracht om op zoek te gaan naar een stageplek. Ik had een top 10 gemaakt van bedrijven, waar World Servants op nummer drie stond. Waarom? Ik vond het mooi dat het een christelijke organisatie was. Wat zij precies deden en wie daarbij betrokken waren wist ik eigenlijk nog helemaal niet. 

In april ben ik op gesprek geweest en heb ik gelijk Perro, de kantoorhond, de hand geschud. Op 31 augustus 2022 was het zover: stage lopen bij World Servants in Wolvega! Ik had er enorm veel zin in, terwijl ik eigenlijk nog geen idee had wat me te wachten stond. Uiteindelijk bleek dat een fantastische groep mensen die allemaal vol enthousiasme hun werk doen om fantastische projecten mogelijk te maken. Na mijn tweede stageweek viel ik gelijk met mijn neus in de boter: het World Servants Festival! En wat een toffe sfeer hing daar! Iedereen begon een gesprek met mij alsof ik al jaren betrokken was bij World Servants. Op dat moment hadden we een Oekraïens meisje bij ons in huis voor een aantal dagen, en op de zaterdagavond heb ik haar meegenomen naar de worship avond. Wat een beleving. 

Tijdens mijn stage was ik verantwoordelijk voor een heel groot gedeelte van de vormgeving van World Servants. Ik heb enorm veel rolbanners en spandoeken gemaakt en meer MDT materialen ontworpen. Ook heb ik posts gemaakt voor op social media, interne vragenlijsten en strategiesessies, cadeaus voor collega’s die zijn vertrokken, infographics voor de website, handboeken, flyers en nog veel meer (bekijk het op mijn website: portfolouo.wordpress.com/world-servants.) Sinds februari 2023 zit mijn stage erop, maar ik ben nog regelmatig in Wolvega te vinden om als vrijwilliger een handje te helpen. Ook ben ik nog betrokken bij het contentteam en ga ik in 2023 zelf op project! 

Ik heb super veel zin in het project. Ik ga met een groep van 11 mensen naar Geldermalsen, in Nederland. Mijn deelname aan het project was een spontane beslissing. Na mijn stage had ik bedacht dat ik absoluut een keer een project wilde ervaren, maar dit jaar nog niet. Ik heb enorm last van vliegangst, en eigenlijk zat mijn jaar al te volgeboekt om actie te gaan voeren. Tot ik in maart gebeld werd door Rozan, de MDT coördinator van World Servants. Vanwege een subsidie hoefde ik me geen zorgen te maken over het actiegeld. Inmiddels ben ik bij het Voorbereidingsweekend geweest en aankomende zondag staat de preünie op de planning. Ik ben de dagen aan het aftellen tot 22 juli (nog 29 dagen!).

World Servants heeft bij mij nu al grote impact achtergelaten. Ik heb tijdens mijn stage heel veel over mezelf geleerd, maar zeker ook over mijn vakgebied. Ik zit lekker in mijn vel, voel me zekerder in mijn geloof en ik heb binnen de World Servants-familie enorm veel vrienden gemaakt. Bovendien let ik meer op duurzame inkopen en ben ik me bewust van wat kleine veranderingen kunnen betekenen voor mensen. Ik hoef de wereld niet te veranderen, daar ben ik veel te klein voor. Maar het verschil maken in één leven doet al heel veel. 

Ik ben heel benieuwd naar mijn eerste project en hoe dat mij nog verder gaat veranderen. Tot nu toe ben ik heel dankbaar voor wat World Servants voor mij heeft betekend en wil ik nog heel lang een Servant blijven!”