[bo113] Gastvrij ontvangen in Yateirenda

Geplaatst op 12 jul 2013 - 23:04

World Servants Groningen is op de plaats van bestemming: Yateirenda. Hoewel ze daar aankwamen met heel wat minder bagage dan gehoopt, is de stemming opperbest.

Ongeveer anderhalf uur geleden, rond 15.00 uur plaatselijke tijd, werd de groep enthousiast verwelkomd door de kinderen van de basisschool in Yateirenda. Alle kinderen hadden een poster gemaakt, met daarop Bijbelteksten en andere vriendelijke wensen voor de deelnemers. Zometeen is er nog een compleet openingsprogramma met optredens en speeches.

Het gaat goed met de groep. Iedereen is in opperbeste conditie en ondanks tijdverschil en reizen is van moeheid niet heel veel te merken. De eerste maaltijd in Yateirenda zit net achter de kiezen. Het smaakte goed! Nu is de groep bezig met het klaarmaken van de slaapplaatsen. De deelnemers die eerder vandaag het niet aankomen van hun bagage nog betreurden zijn nu de gelukkigsten: Ze slapen op gloednieuwe matrassen! Vanavond volgt nog een kledingruilprogramma, want gedeelde kleding is halve smart. En ohja: vanuit Nederland wordt er hard aan gewerkt om de tassen via Miami toch nog in Bolivia te krijgen. Dat gaat nog wel even duren...

De hartelijke groeten van een enthousiaste staf, namens de hele groep.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.