[bo113] Het beste achtergelaten

Geplaatst op 2 aug 2013 - 19:18

We kregen een WhatsApp-bericht van hoofdleider Gertjan. Het bericht kwam weliswaar met (zoals lijkt) een dagje vertraging aan in Nederland, maar is daardoor niet minder mooi:

"We hebben het beste achtergelaten, Gods zegen. Vanmorgen (dat is dus gistermorgen) stonden we om 5 uur op, nu zijn we in Santa Cruz, souvenirs kopen. En vannacht slapen we heerlijk in een hotel." Gertjan stuurde een foto mee van wat de groep op het gebouw heeft achtergelaten als markering, met daarop de verwijzing naar 2 Kor. 13:13: "De genade van de Heer Jezus Christus, de liefde van God en de eenheid met de heilige Geest zij met u allen."

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.