BO116 | Bijna weer thuis

Geplaatst op 6 aug 2016 - 09:53

Een kleine update per SMS van hoofdleider Theunis Sjoerd. De groep was rond 06.00 uur veilig geland op het vliegveld in Madrid.

Op het moment van schrijven passeert de groep net de grens van Frankrijk en België. Over een klein half uurtje zal de groep landen op het vliegveld in Brussel. Om ongeveer 12.00 uur zal een bus de groep naar Utrecht brengen. Verwacht wordt dat de groep daar om ongeveer 13.30 uur aan komt. Theunis Sjoerd geeft aan dat de thuisblijvers straks kunnen rekenen op slapende Servants in de auto.

Update: Toch nog een kleine vertraging ergens in de Benelux. Lees het nieuwsbericht over een lichtelijk mysterieuze vertraging.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.