BO116 | Een lichtelijk mysterieuze vertraging

Geplaatst op 6 aug 2016 - 12:32

Terwijl er onderweg alleen iets te klagen was over de koffie heeft de groep van BO116 na het landen op het vliegveld in Brussel toch nog een reden om te kunnen klagen. Of toch niet?

Een reden wordt in de SMS die we ontvingen niet genoemd. In de routeweergave van Google Maps is op dit moment geen file te zien. Mogelijk zag de groep zich, net zoals andere groepen die de afgelopen dagen in Nederland met de bus terugkwamen, genoodzaakt om een bezoekje te brengen aan de grote M. Uiteraard weten we dit niet zeker en zullen we waarschijnlijk pas op de nieuwe verwachte aankomsttijd van 14.30 uur in Utrecht de echte reden van de vertraging weten.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.