[bo213] Een week onderweg

Geplaatst op 16 okt 2013 - 20:13

We zijn nu bijna een week onderweg en vandaag zijn we begonnen aan onze derde bouwdag. Maandag was het even schrikken, want in de nacht van zondag op maandag regende het heftig. Gedachten van 2 jaar geleden, waar we de eerste drie dagen niets konden vanwege de regen kwamen bij sommigen van ons weer boven. Maar gelukkig, net voor het 1e GMG ging de kraan met hemelwater dicht. De eerste bouwdag verliep vervolgens boven verwachting en we konden na de koffie al aan de slag met het metselen. Eerlijk is eerlijk, de aannemer en zijn mensen hadden voor onze aankomst al het nodige voorwerk gedaan en er lagen al een paar rijen stenen gemetseld. Aan het eind van dag 1 was iedereen dan ook zeer contente met wat we gedaan hadden. Dag 2 leek aanvankelijk op dag 1, weer goot het van de regen gedurende de nacht en net voor we wilden beginnen stopte het met regenen. We konden weer lekker aan de slag en aan het eind van de dag moest er zelfs al beton worden gestort in de kolommen die zorgen voor het verband in het gebouw. Vandaag zijn we op ¨Engelendag¨ weer vol goede moed verder gegaan en hebben we steigers gebouwd. De sfeer is heel erg goed en er zijn gelukkig geen zieken.

Het kinderwerk gistermiddag was een groot feest. De kinderen van onze school en kinderen van scholen uit de buurt kwamen samen om naar het verhaal van de schepping te luisteren. Daarna werd er naar hartelust geknutseld en werd een spelletje overlopertje gedaan. Heel erg leuk om te doen.

Aanstaand weekeinde gaan we zaterdagmorgen door met de bouw en gaan we zaterdagmiddag naar een plaats waar onze stenen worden gemaakt. Daarna reizen we door naar Samaipatta om in een soort van resort (het mag die naam eigenlijk niet hebben) even tot ons zelf te komen. Zondagmorgen hebben we daar dan een eigen viering, waarna we zondagmiddag weer teruggaan naar Mairana.

Vanmiddag werden we opgeschrikt door het bericht dat er in de omgeving van YATEIRENDA (het zomerproject BO113) een aardbeving is geweets van 5.7 op de schaal van Richter. Carlos heeft direct contact gezocht met het getroffen gebied. De contactpersoon kon melden dat er gelukkig geen gewonden of doden te betreuren waren, maar dat er 11 huizen compleet zijn verwoest. Het gebouw dat de groep BO211 heeft gebouwd is ongedeerd gebleven. We zullen vanavond de bevolking van Yateirenda in onze gebeden gedenken, doen jullie dat ook?

Namens de groep BO213
Jan Vis.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.