[BO214] Gebouw overgedragen en nu in Santa Cruz

Geplaatst op 20 aug 2014 - 11:54

Maandagmiddag hebben we tijdens een feestelijke ceremonie het gebouw overgedragen aan de leraren van de school Vida Nueva. Gistermorgen zijn we, na een emotionee afscheid vertrokken naar Santa Cruz.

Maandag hebben we de laatste handelingen aan de twee klaslokalen verricht en hebben we 's middags de school versierd en overgedragen aan de leraren van de school Vida Nueva. Bij deze ceremonie waren weer tal van sprekers waaronder de prinicipal van de school professor Roxana. Ze sprak over een droom die was uitgekomen. Ook de burgemeester kwam nog even langs en trakteerde ons op echte Boliviaanse (mierzoete) taart. Dit alles afgewisseld met allerlei internationale, nationale en lokale dansen ingestudeerd door de kinderen van de school. Samen met de burgemeester werd een plaquette, ontworpen door Pieter en Hanneke, onthuld. (zie foto). Na de ceremonie moest er nog gebasketbald en gevoetbald worden. Een aantal van onze dames, waaronder een zeer fanatieke Anne Fleur, moest het afgetekend afleggen tegen een basketbalteam van enkele moeders uit de gemeenschap. De mannen verloren in een voetbalwedstrijdje nipt van een team bestaande uit leraren van de school (4-3), ondanks fraaie acties van Robbie en Davey.

De maandag werd afgesloten met een bonte avond, georganiseerd door Lotte en Hanneke, waar diverse talenten van deelnemers tot verbazing leidden. Zo zong Belen een eigen geschreven lied, hielden Wouter en Kars een soort van oscaruitreiking, verraste vertaler Pablo ons met een een heel bijzonder muzikaal optreden, verrasten Maartje en Ilse ons met een mooie act: kortom het was een mooie afsluiting van een mooi project. En oh ja, de staf nam tijdens een laatste "stafvergadering" alle deelnemers even op de hak.

Dinsdagmorgen was het dan tijd om afscheid te nemen. Dit werd best een emotioneel gebeuren, samen met de ouderen van het centrum waar we te gast waren en de kinderen van de school. Er werden cadeautjes uitgedeeld en uitgebreid afscheid afgenomen.

Daarna vertrokken we naar Santa Cruz, waar we nu nog zijn, om lekker te genieten van deze bruisende stad en natuurlijk om te shoppen en lekker IJS te eten bij Piccolo. Vandaag gaan we om 09.00 naar het vliegveld waar we zo het nu lijkt volgens schema (11.55 uur) vertrekken naar Madrid en dus hopelijk ook morgen 10.15 uur in Amsterdam hopen te arriveren.

Groeten en tot morgen

Jan Vis

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.