BO215 Reisverslag

Geplaatst op 23 jul 2015 - 00:00

De World Servants groep Anloo- Zuidlaren houdt een reisverslag bij van hun project in Bolivia! Deze reisverslagen zijn ook terug te vinden op hun website, www.worldservantsanloozuidlaren.nl.

Vanmiddag om 3 uur het bericht ontvangen van hoofleider Simon en de groep dat ze veilig en goed zijn aangekomen in Lilongwe in Malawi. Op basis van de gegevens van de vluchten lijkt het met wat vertragingen. Ze zullen overnachten in Malawi. Er wordt 's nachts niet gereisd door de groep. De sfeer is goed. wel een kleine tegenslag omdat er 2 fototoestellen kwijt zijn geraakt of ontvreemd. Tja... De groep zal inmiddels de eerste zichten op Afrika hebben gehad. Het moet vanochtend in Ethiopie, bij vertrek vast al erg mooi zijn geweest om over de bergen verder naar het zuiden te vliegen. Er wordt nog wel melding gemaakt van een logistiek probleem: het filter (ik neem aan het waterfilter) is als bagage achtergebleven in Addis Ababa, in Ethiopie. Dus een logistieke uitdaging om dat te regelen. Zo houden ze ons wel in spanning .... Op naar een volgende update.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.