Bouw van Klaslokalen in Bella Victoria in 2011

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Bella Victoria


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

EvaluatiebezoekOp 8 maart bezochten wij het project in Bella Victoria voor een eind evaluatie. We werden zoals te doen gebruikelijk zeer hartelijk ontvangen door de directrice Yasmin Flores Lijreon. De school staat er prachtig bij en wordt gedurende de ochtenden volop gebruikt door zo'n 70 kinderen van 4 en 5 jaar oud. Ze worden hier voorbereid op het basisonderwijs dat op dezelfde locatie wordt gegeven. De ouders zijn erg blij met deze mogelijkheid zodat ze niet naar een andere school hoeven of thuis blijven. De leerkrachten geven aan dat door deze faciliteit alle kinderen het onderwijs uiteindelijk afmaken. In het verleden was dit niet het geval en gingen kinderen vroegtijdig van school om bij hun ouders of elders te gaan werken. Ter afsluiting van ons bezoek werden we getrakteerd op diverse liederen en sketches door vertegenwoordigers van alle klassen. Hiermee konden we een succesvol project afsluiten, met dank aan alle deelnemers die we vooral moesten groeten van alle bekenden in Bella Victoria. Jullie worden gemist, vooral jullie spontaniteit en het samenwerken met elkaar heeft hen allemaal heel goed gedaan.

Lees meer

Mooie kleuterschool

Van 22 juli t/m 11 augustus 2011 is er een groep in Bella Victoria geweest om mee te bouwen aan twee nieuwe klaslokalen. In juli 2012 is het nieuwe gebouw in gebruik genomen. In de aanwezigheid van de gemeenschap, de lokale pers, de staf van POM Valores en een World Servants groep die in de buurt aan het bouwen was, is het gebouw feestelijk geopend. Op dit moment gaan 35 kinderen naar school, 20 jongens en 15 meisjes. Het is de enige kleuterschool in de omgeving. In het gebouw zijn muurschilderingen van de ark van Noach en een boerderij aangebracht, dit maakt het tot een echte kleuterschool.

Lees meer
Gebied
Partner

Calle Tocomosi (Urbanización Cotoca) 5
Santa Cruz de la Sierra
Bolivia (Plurinational State of)
+591 355 07 03
info@forvidas.org

For Vidas

Het doel van de organisatie For Vidas is om bij te dragen aan het verbeteren van het onderwijs in het land. Dit doen ze door het lesmaterialen voor leerkrachten te maken. Ook het geven van trainingen en workshops is een belangrijk onderdeel van de werkwijze van de organisatie. Hierdoor worden zowel leerkrachten als ouders geïnformeerd en worden kinderen geholpen in hun ontwikkeling. Het bijbrengen van sociale vaardigheden en het verhogen van de kwaliteit van het leven van jonge Bolivianen speelt hierin een grote rol. Om kinderen van de straat te houden en ze te behoeden voor onder meer drugsverslaving en huiselijk geweld, is ook hulp bij het toepassen van principes en morele waarden opgenomen in het proces. Zo helpt For Vidas niet alleen op educatief, maar ook op pedagogisch gebied.

Ongeveer 39% van de Bolivianen leeft onder de armoedegrens. Dit is waarom er geprobeerd wordt om in ieder geval de volgende generatie wél aan een baan te helpen en dus ook aan een redelijk inkomen. Wij dragen hier graag aan bij en steunen daarom deze projecten.

World Servants biedt hulp door nieuwe klaslokalen te bouwen. Naast dat op deze manier de kans op beter onderwijs wordt vergroot, wordt er ook ingespeeld op de groeiende bevolking in de regio. In dit geval geldt dus beide: kwaliteit én kwantiteit worden door de bouw van nieuwe klaslokalen verhoogd. In directe zin helpt World Servants door te helpen bouwen aan klaslokalen, maar daarnaast ook in indirecte zin door de kinderen in het land te helpen aan een betere toekomst.