Bouw van Klaslokalen, toiletten en keuken in Paradones in 2012

  • Schoolterrein
    Schoolterrein

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Paradones


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

Verbeterde omstandigheden

Het gebouw was in goede staat en alles werkte zoals gehoopt. Wij ontmoetten de schooldirecteur (Adela) en een van de leraren. Er komen tussen de 24 en 29 kinderen op school dit jaar. Standaard voor deze school is 1 leraar per 10 kinderen, wat betekent dat ze 3 leraren in dienst hebben bij Paradones. Dit is een van de zorgen voor komend jaar. Want als het aantal leerlingen verminderd raakt de school een van hun leraren kwijt. De voorspelling is dat het aantal nieuwe kinderen zal afnemen de komende jaren door de zogenaamde “2 child policy”. Door de economische omstandigheden willen veel gezinnen niet meer dan 2 kinderen. Dit geldt ook voor gezinnen in Paradones.
Door steun van de lokale overheid kunnen de kinderen twee maaltijden per dag krijgen. Deze maaltijden worden om de beurt voorbereid door de moeders van de kinderen. Wij zagen blije, gezonde kinderen die lekker in hun vel zaten door de verbeterde omstandigheden.

Lees meer

Opening gebouw

Erica Román Balderrama (directeur POM) was aanwezig bij de opening van de school. WSN was vertegenwoordigd door het set up team. Verder  waren de schooldirecteur, leerkrachten, PTA en vertegenwoordigers   voor de overheid aanwezig.  Het hele gebouw is nu klaar en ziet heel goed uit.  Na de openingsceremonie mochten de kinderen voor het eerst  de school  binnen. De oude klaslokalen worden nu gebruikt als opslagruimte, kantoor en keuken.
De impact op de lokale gemeenschap was zichtbaar in de groei van onderlinge betrokkenheid. De schooldirecteur vertelde dat deze uitwerking “groter was dan het gebouw zelf”.  "De deelnemers lieten ons zien dat jongens en meisjes samen kunnen werken op de bouwplaats. De groep was er niet alleen om te  bouwen, maar had ook oog voor de lokale mensen." 

Lees meer
Gebied
Partner

Calle Tocomosi (Urbanización Cotoca) 5
Santa Cruz de la Sierra
Bolivia (Plurinational State of)
+591 355 07 03
info@forvidas.org

For Vidas

Het doel van de organisatie For Vidas is om bij te dragen aan het verbeteren van het onderwijs in het land. Dit doen ze door het lesmaterialen voor leerkrachten te maken. Ook het geven van trainingen en workshops is een belangrijk onderdeel van de werkwijze van de organisatie. Hierdoor worden zowel leerkrachten als ouders geïnformeerd en worden kinderen geholpen in hun ontwikkeling. Het bijbrengen van sociale vaardigheden en het verhogen van de kwaliteit van het leven van jonge Bolivianen speelt hierin een grote rol. Om kinderen van de straat te houden en ze te behoeden voor onder meer drugsverslaving en huiselijk geweld, is ook hulp bij het toepassen van principes en morele waarden opgenomen in het proces. Zo helpt For Vidas niet alleen op educatief, maar ook op pedagogisch gebied.

Ongeveer 39% van de Bolivianen leeft onder de armoedegrens. Dit is waarom er geprobeerd wordt om in ieder geval de volgende generatie wél aan een baan te helpen en dus ook aan een redelijk inkomen. Wij dragen hier graag aan bij en steunen daarom deze projecten.

World Servants biedt hulp door nieuwe klaslokalen te bouwen. Naast dat op deze manier de kans op beter onderwijs wordt vergroot, wordt er ook ingespeeld op de groeiende bevolking in de regio. In dit geval geldt dus beide: kwaliteit én kwantiteit worden door de bouw van nieuwe klaslokalen verhoogd. In directe zin helpt World Servants door te helpen bouwen aan klaslokalen, maar daarnaast ook in indirecte zin door de kinderen in het land te helpen aan een betere toekomst.