Bouw van Klaslokalen, toiletten en keuken in Paradones in 2012

  • Schoolgebouw
    Schoolgebouw
  • Schoolterrein
    Schoolterrein

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Paradones


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

Verbeterde omstandigheden

Het gebouw was in goede staat en alles werkte zoals gehoopt. Wij ontmoetten de schooldirecteur (Adela) en een van de leraren. Er komen tussen de 24 en 29 kinderen op school dit jaar. Standaard voor deze school is 1 leraar per 10 kinderen, wat betekent dat ze 3 leraren in dienst hebben bij Paradones. Dit is een van de zorgen voor komend jaar. Want als het aantal leerlingen verminderd raakt de school een van hun leraren kwijt. De voorspelling is dat het aantal nieuwe kinderen zal afnemen de komende jaren door de zogenaamde “2 child policy”. Door de economische omstandigheden willen veel gezinnen niet meer dan 2 kinderen. Dit geldt ook voor gezinnen in Paradones.
Door steun van de lokale overheid kunnen de kinderen twee maaltijden per dag krijgen. Deze maaltijden worden om de beurt voorbereid door de moeders van de kinderen. Wij zagen blije, gezonde kinderen die lekker in hun vel zaten door de verbeterde omstandigheden.

Lees meer

Opening gebouw

Erica Román Balderrama (directeur POM) was aanwezig bij de opening van de school. WSN was vertegenwoordigd door het set up team. Verder  waren de schooldirecteur, leerkrachten, PTA en vertegenwoordigers   voor de overheid aanwezig.  Het hele gebouw is nu klaar en ziet heel goed uit.  Na de openingsceremonie mochten de kinderen voor het eerst  de school  binnen. De oude klaslokalen worden nu gebruikt als opslagruimte, kantoor en keuken.
De impact op de lokale gemeenschap was zichtbaar in de groei van onderlinge betrokkenheid. De schooldirecteur vertelde dat deze uitwerking “groter was dan het gebouw zelf”.  "De deelnemers lieten ons zien dat jongens en meisjes samen kunnen werken op de bouwplaats. De groep was er niet alleen om te  bouwen, maar had ook oog voor de lokale mensen." 

Lees meer