Bouw van Klaslokalen in Cotoca in 2015

 • Klaslokalen
  Klaslokalen
 • Terrein school
  Terrein school
 • Een kijkje in de andere klas
  Een kijkje in de andere klas
 • Schoolgebouw
  Schoolgebouw
 • Dat ziet er nog strak uit!
  Dat ziet er nog strak uit!
 • Lerares Roxanne Alie
  Lerares Roxanne Alie
 • Prachtige tekenkunsten
  Prachtige tekenkunsten

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Cotoca


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

BO115 | Laatste etappe

De tassen zijn van de band en de groep zit in de bus, op naar Nederland!

Lees meer

BO115 | Tot morgen!

De Bolivia-groep staat klaar om aan boord van het vliegtuig te gaan. Iedereen is ingecheckt. 

Lees meer

Kleuterschool in Cotoca wordt goed gebruikt

Het eerste doel is bereikt, maar men is nog volop bezig om de school en het terrein verder te ontwikkelen.

Lees meer

Roxanne Alie vertelt...

Al 6 jaar is Roxanne Alie werkzaam als leerkracht op de kleuterschool in Cotogá. Zij vertelde ons haar Story of Change:

Voordat het nieuwe schoolgebouw er was, vonden de lessen overal en nergens plaats. Omdat er zo weinig plek was, moesten we de kleuters lesgeven in de opslagruimte.

Nu kunnen de kinderen in een nieuw en goed klaslokaal zitten en is er ruimte om aan tafels in kleine groepjes bij elkaar te zetten.

Alles is nu beter; de kinderen kunnen beter leren, de kwaliteit van de lessen is beter en er is meer ruimte in de klaslokalen.

De lesmaterialen worden nog wel steeds door de leraren zelf betaald, de boeken worden zelfs eigenhandig door de leraren gemaakt. De salarissen van de leraren worden nu nog betaald vanuit door het PTA, dit totdat de overheid de leraren betaalt.

Lees meer

Gebied
Partner

Cotoca is een gemeente in de provincie Andrés Ibáñez, een van de vijftien provincies in het departement Santa Cruz. De gemeente bestaat uit twee delen: Cotoca en Puerto Pailas en heeft ruim 56.000 inwoners. Hiervan is 18% Quechua. Cotoca is een bekende plaats in het departement, omdat hier in 1799 een sanctuarium is gebouwd door de katholieke kerk nadat, volgens de legende, Maria was verschenen aan twee boeren. Sindsdien is Maria de beschermheilige van het departement geworden en trekt de feestdag in december duizenden Bolivianen naar Cotoca.

Carlos Sanchez

Calle Tocomosi (Urbanización Cotoca) 5
Santa Cruz de la Sierra
Bolivia (Plurinational State of)
+591 355 07 03
info@forvidas.org

For Vidas

Het doel van de organisatie For Vidas is om bij te dragen aan het verbeteren van het onderwijs in het land. Dit doen ze door het lesmaterialen voor leerkrachten te maken. Ook het geven van trainingen en workshops is een belangrijk onderdeel van de werkwijze van de organisatie. Hierdoor worden zowel leerkrachten als ouders geïnformeerd en worden kinderen geholpen in hun ontwikkeling. Het bijbrengen van sociale vaardigheden en het verhogen van de kwaliteit van het leven van jonge Bolivianen speelt hierin een grote rol. Om kinderen van de straat te houden en ze te behoeden voor onder meer drugsverslaving en huiselijk geweld, is ook hulp bij het toepassen van principes en morele waarden opgenomen in het proces. Zo helpt For Vidas niet alleen op educatief, maar ook op pedagogisch gebied.

Ongeveer 39% van de Bolivianen leeft onder de armoedegrens. Dit is waarom er geprobeerd wordt om in ieder geval de volgende generatie wél aan een baan te helpen en dus ook aan een redelijk inkomen. Wij dragen hier graag aan bij en steunen daarom deze projecten.

World Servants biedt hulp door nieuwe klaslokalen te bouwen. Naast dat op deze manier de kans op beter onderwijs wordt vergroot, wordt er ook ingespeeld op de groeiende bevolking in de regio. In dit geval geldt dus beide: kwaliteit én kwantiteit worden door de bouw van nieuwe klaslokalen verhoogd. In directe zin helpt World Servants door te helpen bouwen aan klaslokalen, maar daarnaast ook in indirecte zin door de kinderen in het land te helpen aan een betere toekomst.