Bouw van Klaslokalen in El Torno in 2016

 • Huidige schoolgebouw
  Huidige schoolgebouw
 • Huidige schoolgebouw, voorzijde
  Huidige schoolgebouw, voorzijde
 • Voortgang bouw
  Voortgang bouw
 • Toiletgebouw tijdens opening
  Toiletgebouw tijdens opening
 • Klaslokaal
  Klaslokaal
 • Schoolterrein
  Schoolterrein
 • P2291544499.jpg
  P2291544499.jpg

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in El Torno


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

BO116 | Gearriveerd op latino tempo

Bolivia is back! De groep heeft de Latijns-Amerikaanse timing nog lekker in ere gehouden... 

Lees meer

BO116 | Een lichtelijk mysterieuze vertraging

Terwijl er onderweg alleen iets te klagen was over de koffie heeft de groep van BO116 na het landen op het vliegveld in Brussel toch nog een reden om te kunnen klagen. Of toch niet?

Lees meer

Zie hoe ik nu kan dansen

Als ergens een school verschil uitmaakt voor een mensenleven..

Lees meer

Veel ruimte en comfort in de nieuwe school

Tijdens het set-up bezoeken spraken we het schoolhoofd, Marilyn Ancasi. Zij werkt al zeven jaar lang voor de school.

Heel wat moois heeft ze ons tijdens dit gesprek verteld. Zo noemde ze dat de ouders hun kinderen sinds de komst van het nieuwe gebouw met veel meer plezier naar de nieuwe school toebrengen. Alles is dan ook veranderd sinds de komst van Word Servants: er is nu ruimte en comfort en de stress die de leerlingen van het vorige gebouw kregen, is verdwenen. Het huidige toilet is zelfs groter dan een van de oude klaslokalen!

De slechte toegangsweg naar de school is nu nog de grootste hindernis. De burgemeester wil de weg dan ook gaan asfalteren. Ook heeft de burgemeester het plan om een tweede verdieping op het gebouw plaatsen, maar de realisatie hiervan kan nog wel jaren duren.

Op dit moment gaan er 91 leerlingen naar de school toe. Bij de oplevering van het gebouw waren er twee leraren. Sindsdien zijn er elk jaar twee leraren bijgekomen en staat de teller ondertussen op negen leraren en 1 schoolhoofd.

Vol trots liet het schoolhoofd ons de nieuwe TV zien. Deze wordt gebruikt voor de jongste leerlingen van de school.

Toen we haar vroegen naar haar dromen voor de toekomst, noemde ze dat ze niet de huidige school verder zou willen uitbreiden, maar dat ze hoopt dat er een extra school verderop in de omgeving gebouwd kan worden. Sommige kinderen moeten nu namelijk vier rivieren oversteken om de school te bereiken, wat nogal een onderneming is.

Lees meer

Gebied
Partner

El Torno is een dorp op 32 km afstand van Santa Cruz. De bevolking is gedeeltelijk Quechua en Aymara en de meerderheid is afkomstig van de binnenlanden van Bolivia. De lokale economie is gebaseerd op agricultuur, fruitteelt en de productie en verkoop van handwerk.

Carlos Sanchez

Calle Tocomosi (Urbanización Cotoca) 5
Santa Cruz de la Sierra
Bolivia
+591 355 07 03
info@forvidas.org

For Vidas

Het doel van de organisatie For Vidas is om bij te dragen aan het verbeteren van het onderwijs in het land. Dit doen ze door het lesmaterialen voor leerkrachten te maken. Ook het geven van trainingen en workshops is een belangrijk onderdeel van de werkwijze van de organisatie. Hierdoor worden zowel leerkrachten als ouders geïnformeerd en worden kinderen geholpen in hun ontwikkeling. Het bijbrengen van sociale vaardigheden en het verhogen van de kwaliteit van het leven van jonge Bolivianen speelt hierin een grote rol. Om kinderen van de straat te houden en ze te behoeden voor onder meer drugsverslaving en huiselijk geweld, is ook hulp bij het toepassen van principes en morele waarden opgenomen in het proces. Zo helpt For Vidas niet alleen op educatief, maar ook op pedagogisch gebied. Ongeveer 39% van de Bolivianen leeft onder de armoedegrens. Dit is waarom er geprobeerd wordt om in ieder geval de volgende generatie wél aan een baan te helpen en dus ook aan een redelijk inkomen. Wij dragen hier graag aan bij en steunen daarom deze projecten. World Servants biedt hulp door nieuwe klaslokalen te bouwen. Naast dat op deze manier de kans op beter onderwijs wordt vergroot, wordt er ook ingespeeld op de groeiende bevolking in de regio. In dit geval geldt dus beide: kwaliteit én kwantiteit worden door de bouw van nieuwe klaslokalen verhoogd. In directe zin helpt World Servants door te helpen bouwen aan klaslokalen, maar daarnaast ook in indirecte zin door de kinderen in het land te helpen aan een betere toekomst.