een kleuterschool in Naciones Unidas

 • Het fundament is af!
  Het fundament is af!
 • Voorbereidingen in volle gang
  Voorbereidingen in volle gang
 • De basis is gelegd!
  De basis is gelegd!
toekomst voor kleuters
latino cultuur
iedereen gelijke rechten
 • Wat ga je doen?

  Je bouwt mee aan twee lokalen en een toiletblok voor een nieuwe kleuterschool.

  Voor wie?

  Er zijn nu 218 kleuters, met de komst van extra lokalen kunnen er vijftig kleuters meer naar school. Samen met de school en de overheid bouw je aan hun toekomst en aan die van hun families.

  Waar ga je dat doen?

  Je werkt en verblijft in Naciones Unidas, een wijk van El Torno. El Torno is een stadje aan de rand van het regenwoud.

  Waarom?

  For Vidas wil onderwijs toegankelijk maken voor elk Boliviaans kind. World Servants gelooft in die droom. Bouw jij mee voor de kleuters van Naciones Unidas?

  Unieke van dit project

  Dit is de eerste editie van ‘World Servants Onbeperkt’. Heb jij of één van je vrienden een lichamelijke beperking en wil je graag mee bouwen aan verandering? Dan is dit je kans! Vooraf en tijdens het project zoeken we steeds naar de manier om iedereen mee te laten doen. Jongeren met èn zonder beperking zijn welkom om zich aan te melden. Kijk voor meer informatie op worldservants.nl/onbeperkt.

  Wat doe je nog meer?

  El Torno is een levendig stadje, waar van alles gebeurt. Natuurlijk bezoek je de kleurrijke markt, kom je bij mensen thuis en draai je mee op bijvoorbeeld een school of in het ziekenhuis. Je gaat op in de cultuur van de inheemse bevolking en het temperament van de Latino’s tijdens de vele momenten met dans en muziek. Er is extra aandacht voor de leefomstandigheden van mensen met een beperking in Bolivia, je bouwt en verblijft vlakbij een school voor kinderen en jongeren met een beperking. Achter de slaapplaats is een geasfalteerd basketbalveld, dus als je wilt kun je ’s avonds nog even lekker basketballen!

  Als je van natuur en avontuur houdt, zal je genieten van het regenwoud. En wat dacht je van een zondagmiddag aan de rivier?

  Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

 • gebied

  El Torno ligt op ongeveer een uur rijden (32 km) van Santa Cruz, de grootste stad van Bolivia en op een uur rijden sta je aan het begin van het Andes gebergte. Het gebied is heuvelachtig en tropisch groen, El Torno grenst aan het regenwoud. Boeren in de omgeving verbouwen sinaasappels, mandarijnen, citroenen en cassave. Nieuw in het gebied zijn snel groeiende viskwekerijen, die een goede inkomstenbron vormen voor veel families. In El Torno en omgeving wordt ook veel traditioneel handwerk gemaakt, dat de mensen verkopen op de markt in Santa Cruz.

  De mensen in El Torno zijn warm en hartelijk en zien uit naar jouw komst. Je beleeft het ultieme van de Latijns Amerikaanse cultuur!

 • verandering

  De school, Centro Educativo Naciones Unidas, zit propvol. De bestaande lokalen worden al dubbel gebruikt, door ‘s morgens en ‘s middags les te geven aan verschillende groepen. Er staan minimaal 50 kleuters op de wachtlijst en in de omgeving is geen andere kleuterschool. Voor de overheid tellen kleuters niet, maar de ouders en docenten zouden deze groep ook dolgraag goed willen voorbereiden op hun basisschooltijd. De oudercommissie en het schoolcomité leveren hun bijdrage in arbeid en materialen, maar zijn niet in staat het hele project te financieren. Partnerorganisatie For Vidas zorgt ervoor dat er goede leerkrachten en lesmaterialen zijn en de lokale overheid zal ook bijdragen aan de bouw, als jij meebouwt aan deze nieuwe klaslokalen en een toiletblok.

  For Vidas, de partnerorganisatie van World Servants in Bolivia, wil dat jongeren met een beperking zoveel mogelijk kunnen meedoen in de maatschappij en gelijke rechten hebben. Als groep laten jullie zien wat ‘onbeperkt’ in de praktijk kan betekenen. Dit is een groot voorbeeld voor de mensen met een beperking in het centrum tegenover de bouwplaats en wellicht een aanmoediging voor hen om ook mee te helpen.

  Doelen:

  • Een nieuw gebouw voor de kleuterschool, zodat 270 kleuters goed kunnen worden voorbereid op de basisschool.
  • Betere kansen voor de toekomst door goed (kleuter)onderwijs
  • Gelijke rechten voor jongens en meisjes
  • Een sterkere positie en gelijke rechten voor mensen met een beperking.

 • Partnerorganisatie For Vidas in Bolivia wil goed onderwijs voor ieder kind toegankelijk maken. World Servants gelooft in die droom. Daarom bouwen we samen een schoolgebouw voor de kleuters van Naciones Unidas.

  For Vidas

  Postadres partner

  For Vidas
  Calle Tocomosi (Urbanización Cotoca) 5
  Santa Cruz de la Sierra
  Bolivia
  059133550703
  info@forvidas.org