Bouw van een kliniek in Cuevas in 2019

 • Spieren kweken
  Spieren kweken
 • Interland!
  Interland!
 • Leer metselen als een pro
  Leer metselen als een pro
 • Quality time met de kids
  Quality time met de kids
 • Opbouwend bezig zijn
  Opbouwend bezig zijn
 • Warm welkom gegarandeerd
  Warm welkom gegarandeerd
 • Workout of the day
  Workout of the day
 • Teamwork makes the dream work
  Teamwork makes the dream work
 • Leer een andere cultuur echt kennen
  Leer een andere cultuur echt kennen
 • Wat een geëmmer
  Wat een geëmmer
 • Bouw aan hun toekomst
  Bouw aan hun toekomst
Betere gezondheidszorg
Landelijk, groen en bergachtig
Watervallen

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Cuevas


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Vol verwachting...

25 jaar werken in een ienie mienie kliniekje. Of achterop de motor de bergen in, om te vaccineren of zo. En nu komen ze uit Holland... een nieuwe bouwen?!

Lees meer

Binnengluren in de verouderde kliniek

Lees meer

BO119 | Dat was het dan

De lama's van BO119 zijn terug.

Lees meer

BO119 | Onderweg naar huis

Henry Wiersma
Gisteren het project afgesloten met een heerlijk dinner met prachtig uitzicht over Santa Cruz. Nu gaan we weer richting huis. Vliegtuig en wij zijn er klaar voor!
17:58


De kliniek in Cuevas is af!

Na heel veel pijn en moeite is de kliniek in Cuevas toch helemaal afgebouwd.

Lees meer

De bouw is hervat

Carlos stuurde een update m.b.t. de vorderingen in Cuevas. De problemen met de gemeente Samaipata lijken opgelost en de bouw is hervat. De kliniek zal wel iets kleiner worden dan aanvankelijk de bedoeling was. De verwachting is dat binnen enkele maanden het gebouw helemaal af is. Zodra Carlos weer ter plekke is geweest zal hij foto's c.q. een video maken en zullen we deze delen.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Cuevas ligt in het departement Santa Cruz, ongeveer op twee uur afstand van de gelijknamige grote stad Santa Cruz. De omgeving van Cuevas is landelijk, groen en bergachtig. De bouwlocatie van de kliniek ligt vlak naast een grote rivier. In Cuevas wonen ongeveer 1200 mensen en veel mensen uit de gemeenschap zijn boer. Op de akkers in het gebied worden veel aardappelen en groenten verbouwd.

Carlos Sanchez

Calle Tocomosi (Urbanización Cotoca) 5
Santa Cruz de la Sierra
Bolivia (Plurinational State of)
+591 355 07 03
info@forvidas.org

For Vidas

Het doel van de organisatie For Vidas is om bij te dragen aan het verbeteren van het onderwijs in het land. Dit doen ze door het lesmaterialen voor leerkrachten te maken. Ook het geven van trainingen en workshops is een belangrijk onderdeel van de werkwijze van de organisatie. Hierdoor worden zowel leerkrachten als ouders geïnformeerd en worden kinderen geholpen in hun ontwikkeling. Het bijbrengen van sociale vaardigheden en het verhogen van de kwaliteit van het leven van jonge Bolivianen speelt hierin een grote rol. Om kinderen van de straat te houden en ze te behoeden voor onder meer drugsverslaving en huiselijk geweld, is ook hulp bij het toepassen van principes en morele waarden opgenomen in het proces. Zo helpt For Vidas niet alleen op educatief, maar ook op pedagogisch gebied.

Ongeveer 39% van de Bolivianen leeft onder de armoedegrens. Dit is waarom er geprobeerd wordt om in ieder geval de volgende generatie wél aan een baan te helpen en dus ook aan een redelijk inkomen. Wij dragen hier graag aan bij en steunen daarom deze projecten.

World Servants biedt hulp door nieuwe klaslokalen te bouwen. Naast dat op deze manier de kans op beter onderwijs wordt vergroot, wordt er ook ingespeeld op de groeiende bevolking in de regio. In dit geval geldt dus beide: kwaliteit én kwantiteit worden door de bouw van nieuwe klaslokalen verhoogd. In directe zin helpt World Servants door te helpen bouwen aan klaslokalen, maar daarnaast ook in indirecte zin door de kinderen in het land te helpen aan een betere toekomst.

De huidige medische post is Cuevas is sterk verouderd. De kwaliteit van de zorg is daardoor laag. Veel mensen uit de omgeving moeten voor hun behandeling ver reizen naar het ziekenhuis.

Doelen:

 • Door de komst van moderne apparatuur en goed geschoold personeel kunnen er meer medische handelingen verricht worden.
 • De mensen uit Cuevas hoeven minder vaak naar het ziekenhuis ver weg te reizen
 • De bewoners zullen met elkaar gaan samenwerken om de kwaliteit van de zorg te verbeteren