Bouw van een medische post in Surutu in 2021

 • Fun op de bouwplaats
  Fun op de bouwplaats
 • Plezier bij het kinderwerk
  Plezier bij het kinderwerk
 • Avontuur in de natuur
  Avontuur in de natuur
 • Is dit binnenkort jouw uitzicht?
  Is dit binnenkort jouw uitzicht?
 • Vergezichten
  Vergezichten
 • Straks zitten hier kids in de klas
  Straks zitten hier kids in de klas
 • Het mooie landschap van Bolivia
  Het mooie landschap van Bolivia
 • Teamwork
  Teamwork
 • Lossen maar!
  Lossen maar!
 • Natuurlijk bekijk je de highlights van Bolivia
  Natuurlijk bekijk je de highlights van Bolivia
Prachtige omgeving
Toegang tot gezondheidszorg
Boliviaanse cultuur

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Surutu


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Af maar nog niet ingericht

De kliniek in Surutu is nu helemaal af, maar het wachten is nog op de inrichting

Lees meer

De kliniek in Surutu is af!

Het heeft even geduurd maar de kliniek in Surutu is nu toch echt klaar om in gebruik genomen te worden, check de foto's voor het eindresultaat...

Lees meer
Gebied
Partner
Verandering

Surutu ligt op ongeveer 35 km afstand van El Torno, maar door de slechte toegangswegen duurt het gemiddeld 2 uur voordat je daar arriveert. Het is een toeristisch plekje voor de Bolivianen omdat er vlakbij een mooie waterval met een meertje is waar gezwommen kan worden en de prachtige jungle er omheen maakt dat je je even in een idyllisch sprookje waant.

Carlos Sanchez

Calle Tocomosi (Urbanización Cotoca) 5
Santa Cruz de la Sierra
Bolivia (Plurinational State of)
+591 355 07 03
info@forvidas.org

For Vidas

Het doel van de organisatie For Vidas is om bij te dragen aan het verbeteren van het onderwijs in het land. Dit doen ze door het lesmaterialen voor leerkrachten te maken. Ook het geven van trainingen en workshops is een belangrijk onderdeel van de werkwijze van de organisatie. Hierdoor worden zowel leerkrachten als ouders geïnformeerd en worden kinderen geholpen in hun ontwikkeling. Het bijbrengen van sociale vaardigheden en het verhogen van de kwaliteit van het leven van jonge Bolivianen speelt hierin een grote rol. Om kinderen van de straat te houden en ze te behoeden voor onder meer drugsverslaving en huiselijk geweld, is ook hulp bij het toepassen van principes en morele waarden opgenomen in het proces. Zo helpt For Vidas niet alleen op educatief, maar ook op pedagogisch gebied.

Ongeveer 39% van de Bolivianen leeft onder de armoedegrens. Dit is waarom er geprobeerd wordt om in ieder geval de volgende generatie wél aan een baan te helpen en dus ook aan een redelijk inkomen. Wij dragen hier graag aan bij en steunen daarom deze projecten.

World Servants biedt hulp door nieuwe klaslokalen te bouwen. Naast dat op deze manier de kans op beter onderwijs wordt vergroot, wordt er ook ingespeeld op de groeiende bevolking in de regio. In dit geval geldt dus beide: kwaliteit én kwantiteit worden door de bouw van nieuwe klaslokalen verhoogd. In directe zin helpt World Servants door te helpen bouwen aan klaslokalen, maar daarnaast ook in indirecte zin door de kinderen in het land te helpen aan een betere toekomst.

Voor acute noodsituaties en voor met name ouderen en kleine kinderen zijn de medische voorzieningen te ver weg om te voorzien in de hulp die nodig is. De dichtstbijzijnde kliniek is 2 uur rijden in El Torno. Met een medische post, zal de lokale overheid voorzien in salaris voor een arts. Hierdoor kan een arts elke dag aanwezig zijn in het dorp en de zorg bieden die voor alle omliggende dorpen nodig is


Doelen:

 • 7 gemeenschappen krijgen toegang tot een medische basisvoorziening
 • 100 families hoeven minder ver te lopen voor medische hulp
 • Verbeterde toegang tot gezondheidszorg