Bouw van klaslokalen voor de basisschool in Itapaqui

 • Tijd voor de interland Bolivia-Nederland
  Tijd voor de interland Bolivia-Nederland
 • Mooie ontmoetingen
  Mooie ontmoetingen
 • Verdiep je vriendschappen
  Verdiep je vriendschappen
 • Ontwikkel nieuwe skills
  Ontwikkel nieuwe skills
 • Op avontuur
  Op avontuur
 • Bouw jij mee?
  Bouw jij mee?
 • Bezoek een kliniek
  Bezoek een kliniek
 • Vele handen maken licht werk
  Vele handen maken licht werk
 • Prachtige natuur
  Prachtige natuur
Traditionele ervaring
Toegankelijk onderwijs
Betere faciliteiten

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Itapaqui


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Wat zullen jullie lekker slapen...

De eerste matrassen zijn in Itapaqui geleverd, mooi op tijd voor de komst van de groep. Verwacht geen dikke matrassen zoals in Nederland, maar een prima matras om 3 weken op te slapen.

Lees meer

In Itapaqui zijn ze er klaar voor

Projectcoördinator Carlos is in Itapaqui en vertelt over de voorbereidingen...

Lees meer

BO124 | Ontvangst in Itapaqui

1 foto zegt meer dan 1000 woorden, dus deze video's en foto's spreken voor zich!

Lees meer

BO124 | Veilig aangekomen

Teus Visser
We zijn allemaal veilig op het project aangekomen.
18:49


Er zijn geen berichten.

Gebied
Partner
Verandering

Je leeft drie weken in het dorp Itapaqui binnen de gemeente Cotocá. De omgeving staat bekend om de typische traditionele gerechten en de mooie creatieve handwerken, vooral van keramiek. Het is een rustige, landelijke omgeving en de voornaamste bronnen van inkomsten zijn de landbouw, veehouderij en visserij.

Carlos Sanchez

Calle Tocomosi (Urbanización Cotoca) 5
Santa Cruz de la Sierra
Bolivia (Plurinational State of)
+591 355 07 03
info@forvidas.org

For Vidas

Het doel van de organisatie For Vidas is om bij te dragen aan het verbeteren van het onderwijs in het land. Dit doen ze door het lesmaterialen voor leerkrachten te maken. Ook het geven van trainingen en workshops is een belangrijk onderdeel van de werkwijze van de organisatie. Hierdoor worden zowel leerkrachten als ouders geïnformeerd en worden kinderen geholpen in hun ontwikkeling. Het bijbrengen van sociale vaardigheden en het verhogen van de kwaliteit van het leven van jonge Bolivianen speelt hierin een grote rol. Om kinderen van de straat te houden en ze te behoeden voor onder meer drugsverslaving en huiselijk geweld, is ook hulp bij het toepassen van principes en morele waarden opgenomen in het proces. Zo helpt For Vidas niet alleen op educatief, maar ook op pedagogisch gebied.

Ongeveer 39% van de Bolivianen leeft onder de armoedegrens. Dit is waarom er geprobeerd wordt om in ieder geval de volgende generatie wél aan een baan te helpen en dus ook aan een redelijk inkomen. Wij dragen hier graag aan bij en steunen daarom deze projecten.

World Servants biedt hulp door nieuwe klaslokalen te bouwen. Naast dat op deze manier de kans op beter onderwijs wordt vergroot, wordt er ook ingespeeld op de groeiende bevolking in de regio. In dit geval geldt dus beide: kwaliteit én kwantiteit worden door de bouw van nieuwe klaslokalen verhoogd. In directe zin helpt World Servants door te helpen bouwen aan klaslokalen, maar daarnaast ook in indirecte zin door de kinderen in het land te helpen aan een betere toekomst.

Het onderwijs in Bolivia is erg verbeterd door de jaren heen. Er was sinds 2014 een duidelijke stijgende lijn te zien in het percentage schoolgaande kinderen. Door de coronapandemie is het onderwijs echter duidelijk verslechterd. De scholen bleven maandenlang dicht en veel kinderen kwamen na de lockdown niet meer terug. Tijdens de lockdown periode zijn nieuwe gemeentelijke verkiezingen geweest. Hierdoor werden bijvoorbeeld bestaande afspraken voor de bouw door nieuwe besturen teniet gedaan.

De ouders willen zoveel mogelijk doen om hun kinderen toch naar school te kunnen laten gaan. Zo worden er extra leerkrachten betaald, om aan voldoende onderwijzers te komen in de klassen. Daarnaast brengen de ouders meubilair mee vanuit huis. Als er echter veel kinderen uit hetzelfde gezin naar school gaan, is er niet altijd voldoende meubilair om mee te geven.

World Servants wil graag meebouwen aan twee nieuwe kaslokalen zodat er meer volwaardige lokalen zijn. Hierdoor krijgen de kinderen van Itapaqui de kans om zichzelf zo ver mogelijk te ontwikkelen in hun eigen omgeving en hebben ze in de toekomst meer kansen op de arbeidsmarkt.

Doelen:
- Kwalitatief goed onderwijs in degelijke klaslokalen
- Getrainde leerkrachten
- Een groeiend aantal leerlingen dat persoonlijk zal ontwikkelen en meer kansen op de arbeidsmarkt zal hebben
- Betere omstandigheden voor leerlingen
- Meer klaslokalen
- Betere faciliteiten