Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

klaslokalen voor de basisschool in Itapaqui

 • Avontuurlijke wegen
 • Tijd voor de interland Bolivia-Nederland
  Tijd voor de interland Bolivia-Nederland
 • Boliviaanse les
 • Prachtige natuur
  Prachtige natuur
 • Op avontuur
  Op avontuur
 • Verdiep je vriendschappen
  Verdiep je vriendschappen
 • Cultuur snuiven
 • Bezoek een kliniek
  Bezoek een kliniek
 • Bouw jij mee?
  Bouw jij mee?
 • Vele handen maken licht werk
  Vele handen maken licht werk
Traditionele ervaring
Toegankelijk onderwijs
Betere faciliteiten

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan extra klaslokalen voor de kinderen uit de omgeving van Itapaqui, zodat er meer kinderen naar school kunnen. Nu is er zoveel ruimtegebrek dat de leerlingen om de dag les krijgen.

Voor wie?

Je bouwt voor de 249 kinderen in Itapaqui en omliggende dorpen. De gemeenschappen groeien doordat veel mensen van het verre platteland richting de stad trekken. Er is extra ruimte nodig om de toenemende stroom kinderen op te kunnen vangen.

Waar ga je dat doen?

Je leeft drie weken in het dorp Itapaqui binnen de gemeente Cotocá. De omgeving staat bekend om de typische traditionele gerechten en de mooie creatieve handwerken, vooral van keramiek. Het is een rustige, landelijke omgeving en de voornaamste bronnen van inkomsten zijn de landbouw, veehouderij en visserij.

Waarom?

Bouw jij samen met de ouders van Itapaqui in Bolivia aan nieuwe klaslokalen zodat de leerlingen elke dag les kunnen krijgen en ze meer toekomstkansen hebben?

12-7 tot 2-8-2024bijdrage: 2630 Tickettoeslag: 740 Ga mee

Dit project is geadopteerd door Besloten Groep Giessenburg. Je kunt je alleen aanmelden voor dit project als je bij groep Giessenburg hoort.

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Het enthousiasme van de gemeenschap van Itapaqui voelt als een warme deken. De mensen zijn enorm gemotiveerd om de school uit te breiden en kunnen niet wachten om samen met jou op de bouwplaats te staan. Na het bouwen laten ze je graag genieten van een goede Boliviaanse maaltijd of een muzikale dansavond.

Verandering

Het onderwijs in Bolivia is erg verbeterd door de jaren heen. Er was sinds 2014 een duidelijke stijgende lijn te zien in het percentage schoolgaande kinderen. Door de coronapandemie is het onderwijs echter duidelijk verslechterd. De scholen bleven maandenlang dicht en veel kinderen kwamen na de lockdown niet meer terug. Tijdens de lockdown periode zijn nieuwe gemeentelijke verkiezingen geweest. Hierdoor werden bijvoorbeeld bestaande afspraken voor de bouw door nieuwe besturen teniet gedaan.

De ouders willen zoveel mogelijk doen om hun kinderen toch naar school te kunnen laten gaan. Zo worden er extra leerkrachten betaald, om aan voldoende onderwijzers te komen in de klassen. Daarnaast brengen de ouders meubilair mee vanuit huis. Als er echter veel kinderen uit hetzelfde gezin naar school gaan, is er niet altijd voldoende meubilair om mee te geven.

World Servants wil graag meebouwen aan twee nieuwe kaslokalen zodat er meer volwaardige lokalen zijn. Hierdoor krijgen de kinderen van Itapaqui de kans om zichzelf zo ver mogelijk te ontwikkelen in hun eigen omgeving en hebben ze in de toekomst meer kansen op de arbeidsmarkt.

Doelen:
- Kwalitatief goed onderwijs in degelijke klaslokalen
- Getrainde leerkrachten
- Een groeiend aantal leerlingen dat persoonlijk zal ontwikkelen en meer kansen op de arbeidsmarkt zal hebben
- Betere omstandigheden voor leerlingen
- Meer klaslokalen
- Betere faciliteiten

Wat doe je nog meer?

Geniet van de Latino cultuur in het landelijke gebied rond Cotocá. Proef de lokale gerechten en werk mee op het land. Wat dacht je van een dagje bananen oogsten, katoen plukken of sojabonen planten? Of ga je liever aan de slag in een van de kleine fabriekjes in de buurt?

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


For Vidas

World Servants bouwt samen met For Vidas aan twee nieuwe klaslokalen voor de leerlingen in Itapaqui, zodat alle kinderen met regelmaat naar school kunnen.

Carlos Sanchez

2630,-

Toeslagen:

€740

12-7 tot 2-8-2024