Bouw van Bouw van een gezondheidspost in El Torno in 2015

 • Dr. Villagomez & Dr. Flores
  Dr. Villagomez & Dr. Flores
 • Kamer voor opnames
  Kamer voor opnames
 • Spreekkamer
  Spreekkamer
 • Overzichtskaart van de wijk
  Overzichtskaart van de wijk
 • Behandelkamer
  Behandelkamer
 • Bouwterrein medische post
  Bouwterrein medische post
 • Bouwplaats medische post
  Bouwplaats medische post
 • Doorgaande weg in El Torno
  Doorgaande weg in El Torno

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in El Torno


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

BO215 Reisverslag

De World Servants groep Anloo- Zuidlaren houdt een reisverslag bij van hun project in Bolivia! Deze reisverslagen zijn ook terug te vinden op hun website, www.worldservantsanloozuidlaren.nl.

Lees meer

BO215 | Laatste overstap

'Zuidlaren' is op Boliviaanse bodem. De tassen zitten inmiddels op of in de bus voor de laatste etappe: de busrit naar El Torno.

Lees meer

Van straatdokter naar kliniekarts

De loop zit er goed in. Het aantal patiënten is gestegen van 200 naar 500 elke maand. De kliniek is nu de hele dag open.

Lees meer

  Een rondleiding van de arts door de kliniek

  In 2015 is er een gezondheidspost in El Torno gebouwd. De arts van deze kliniek is zo vriendelijk geweest om ons een rondleiding te geven. Nu kunnen we mooi zien hoe de kliniek er op dit moment uitziet nu hij in gebruik is. Wat is het mooi om te zien hoeveel werk er wordt verzet in deze kliniek!

  Check het filmpje om de kliniek van BO215 te bekijken.

  Lees meer

  Gebied
  Partner

  De gemeente El Torno, bestaande uit verschillende deelgemeenschappen, ligt op ongeveer dertig kilometer van Santa Cruz. 90% Van de inwoners komt met name uit het Andesgebied als gevolg van de landhervormingen en is oorspronkelijk Quechua of Aymara. De origine van deze mensen heeft grote invloed op de ontstane cultuur van de gemeenschap. Daarom zijn veel tradities gelijk aan die van lokale gemeenschappen in de Andes. De lokale economie is gebaseerd op agricultuur, fruitteelt en de productie en verkoop van handwerk.

  Carlos Sanchez

  Calle Tocomosi (Urbanización Cotoca) 5
  Santa Cruz de la Sierra
  Bolivia (Plurinational State of)
  +591 355 07 03
  info@forvidas.org

  For Vidas

  Het doel van de organisatie For Vidas is om bij te dragen aan het verbeteren van het onderwijs in het land. Dit doen ze door het lesmaterialen voor leerkrachten te maken. Ook het geven van trainingen en workshops is een belangrijk onderdeel van de werkwijze van de organisatie. Hierdoor worden zowel leerkrachten als ouders geïnformeerd en worden kinderen geholpen in hun ontwikkeling. Het bijbrengen van sociale vaardigheden en het verhogen van de kwaliteit van het leven van jonge Bolivianen speelt hierin een grote rol. Om kinderen van de straat te houden en ze te behoeden voor onder meer drugsverslaving en huiselijk geweld, is ook hulp bij het toepassen van principes en morele waarden opgenomen in het proces. Zo helpt For Vidas niet alleen op educatief, maar ook op pedagogisch gebied.

  Ongeveer 39% van de Bolivianen leeft onder de armoedegrens. Dit is waarom er geprobeerd wordt om in ieder geval de volgende generatie wél aan een baan te helpen en dus ook aan een redelijk inkomen. Wij dragen hier graag aan bij en steunen daarom deze projecten.

  World Servants biedt hulp door nieuwe klaslokalen te bouwen. Naast dat op deze manier de kans op beter onderwijs wordt vergroot, wordt er ook ingespeeld op de groeiende bevolking in de regio. In dit geval geldt dus beide: kwaliteit én kwantiteit worden door de bouw van nieuwe klaslokalen verhoogd. In directe zin helpt World Servants door te helpen bouwen aan klaslokalen, maar daarnaast ook in indirecte zin door de kinderen in het land te helpen aan een betere toekomst.