twee klaslokalen in Puerto Rico

 • Het fundament is klaar!
  Het fundament is klaar!
 • De voorbereidingen zijn in volle gang
  De voorbereidingen zijn in volle gang
beter onderwijs
vlakbij de grote rivier Piraï
minder drop-outs
 • Wat ga je doen?

  Je bouwt aan twee klaslokalen voor een basisschool.

  Voor wie?

  De ouders en docenten van ‘Mi Buen Jesus’, een school in Puerto Rico willen dat meer kinderen toegang hebben tot basisonderwijs. In de twee klaslokalen kunnen 50 kinderen les krijgen.

  Waar ga je dat doen?

  Je werkt en verblijft in Puerto Rico, onderdeel van de gemeente El Torno.

  Waarom?

  Niet alle kinderen in Puerto Rico kunnen naar school, want er zijn onvoldoende klaslokalen. Bouw jij mee aan een betere toekomst voor kinderen in Bolivia?

  Unieke van dit project

  Dit project is aan de rand van de grote stad, je krijgt dus de kans om zowel het leven in de stad als op het platteland van dichtbij te ervaren. Je werkt samen met de ouders en leerkrachten van de school aan hun droom: onderwijs voor elk kind.

  Wat doe je nog meer?

  Natuurlijk bezoek je de watervallen in de buurt van Samaipatta. Verder bezoek je lokale gezinnen en ontdek je hoe zij leven. Je kijkt je ogen uit op de lokale markt, waar je allerlei soorten citrusfruit en lokaal gemaakt handwerk kunt kopen. Als je wilt kun je een dagje meewerken op een school of in het ziekenhuis. Als je van natuur en avontuur houdt, zal je genieten van het regenwoud.

  Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

 • gebied

  El Torno ligt iets meer dan dertig kilometer ten Zuiden van Santa Cruz. De schilderachtige groene heuvels richting Samaipatta zijn tropisch begroeid. In de omgeving wordt citrusfruit en cassave verbouwd. Verder zijn er snelgroeiende viskwekerijen, die een goede inkomstenbron vormen voor veel families. In El Torno en omgeving wordt ook veel traditioneel handwerk gemaakt, dat de mensen verkopen op de markt in Santa Cruz.

  De mensen in Puerto Rico zullen je hartelijk verwelkomen en ervoor zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Je maakt de Guaraní en Quechua cultuur vermengt met die van de latino’s van binnenuit mee.

 • verandering

  Niet alle kinderen kunnen naar school in Puerto Rico, want de basisscholen bieden onvoldoende plek. De oudercommissie en de leerkrachten zijn samen begonnen met de bouw van een extra lokaal. Door twee extra klaslokalen bij te bouwen, kunnen meer kinderen naar school. Bovendien zorgen minder volle klassen ervoor dat minder kinderen uitvallen van school. Als kinderen de basisschool kunnen afronden, kunnen ze instromen in het voortgezet onderwijs. Dat gebeurt nu nog onvoldoende.

  Doelen:

  • Meer kinderen lesgeven in een goed gebouw
  • Meer kinderen die de basisschool afmaken
  • Meer kinderen die doorstromen naar het voortgezet onderwijs
  • Gelijke rechten voor jongens en meisjes, met of zonder beperking

 • Samen met For Vidas bouwt World Servants aan goed onderwijs voor alle kinderen van Bolivia. Met twee nieuwe klaslokalen kunnen meer kinderen naar school. Beter basisonderwijs geeft kinderen uitzicht op een betere toekomst.

  For Vidas

  Postadres partner

  For Vidas
  Calle Tocomosi (Urbanización Cotoca) 5
  Santa Cruz de la Sierra
  Bolivia
  059133550703
  info@forvidas.org