Bouw van een medische post in Santa Martha in 2021

 • Teamwork
  Teamwork
 • Spelletjes op de school
  Spelletjes op de school
 • Zaagtafel deluxe
  Zaagtafel deluxe
 • Gezellig met z'n allen eten
  Gezellig met z'n allen eten
 • Feestje met de locals
  Feestje met de locals
 • Teamprestatie
  Teamprestatie
 • Lol op de bouw
  Lol op de bouw
 • Intercultureel sporten
  Intercultureel sporten
 • Samen kom je overal
  Samen kom je overal
 • Steen voor steen
  Steen voor steen
 • Spelen met de kids
  Spelen met de kids
 • Mixen als een pro
  Mixen als een pro
Latino cultuur
Betrouwbare gezondheidszorg
Weelderig groene bergen

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Santa Martha


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Santa Martha ready for the roof!

Positieve berichten vanuit Bolivia! In Santa Martha is de afgelopen weken hard gewerkt. Projectcoördinator Carlos Sanchez schrijft "Santa Martha ready for the roof!"

Lees meer

Santa Martha gaat als een trein!

Er wordt hard gebouwd aan de kliniek in Santa Martha. Bijna alle buiten muren zijn al gereed. Coördinator Carlos neemt ons mee op de bouw.

Lees meer

Er zijn geen berichten.

De kliniek is af en in gebruik

De kliniek in Santa Martha is na enkele jaren van vertraging dan nu eindelijk af en in gebruik. De vertraging zat vooral in de wisseling van het lokale bestuur. Kon For Vidas met het vorige gemeentebestuur goede werkafspraken maken, met het huidige bestuur lukt dit niet. Gemaakte afspraken zijn teruggedraaid en financiën werden niet meer beschikbaar gesteld. Uiteindelijk heeft het gemeentebestuur toch besloten de bouw af te maken, zonder verdere samenwerking met For Vidas.

Lees meer

Hopelijk maakt de overheid snel geld vrij...

Projectcoördinator Carlos en directeur Erika waren op bezoek in Santa Marta om te kijken hoe ver de bouw van de kliniek uit 2021 nu is....

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Santa Martha ligt in het departement Santa Cruz, ongeveer een uur rijden van de gelijknamige grote stad Santa Cruz. De schilderachtige groene heuvels in de omgeving zijn tropisch begroeid. Ook wordt er citrusfruit en cassave verbouwd. Verder zijn er snelgroeiende viskwekerijen, die een goede inkomstenbron vormen voor veel families. In Santa Martha wordt ook veel traditioneel handwerk gemaakt, dat de mensen verkopen op de markt in Santa Cruz. De rivier dichtbij is een mooie plek voor een wandeling op zondagmiddag.

Carlos Sanchez

Calle Tocomosi (Urbanización Cotoca) 5
Santa Cruz de la Sierra
Bolivia (Plurinational State of)
+591 355 07 03
info@forvidas.org

For Vidas

Het doel van de organisatie For Vidas is om bij te dragen aan het verbeteren van het onderwijs in het land. Dit doen ze door het lesmaterialen voor leerkrachten te maken. Ook het geven van trainingen en workshops is een belangrijk onderdeel van de werkwijze van de organisatie. Hierdoor worden zowel leerkrachten als ouders geïnformeerd en worden kinderen geholpen in hun ontwikkeling. Het bijbrengen van sociale vaardigheden en het verhogen van de kwaliteit van het leven van jonge Bolivianen speelt hierin een grote rol. Om kinderen van de straat te houden en ze te behoeden voor onder meer drugsverslaving en huiselijk geweld, is ook hulp bij het toepassen van principes en morele waarden opgenomen in het proces. Zo helpt For Vidas niet alleen op educatief, maar ook op pedagogisch gebied.

Ongeveer 39% van de Bolivianen leeft onder de armoedegrens. Dit is waarom er geprobeerd wordt om in ieder geval de volgende generatie wél aan een baan te helpen en dus ook aan een redelijk inkomen. Wij dragen hier graag aan bij en steunen daarom deze projecten.

World Servants biedt hulp door nieuwe klaslokalen te bouwen. Naast dat op deze manier de kans op beter onderwijs wordt vergroot, wordt er ook ingespeeld op de groeiende bevolking in de regio. In dit geval geldt dus beide: kwaliteit én kwantiteit worden door de bouw van nieuwe klaslokalen verhoogd. In directe zin helpt World Servants door te helpen bouwen aan klaslokalen, maar daarnaast ook in indirecte zin door de kinderen in het land te helpen aan een betere toekomst.

De kliniek in Santa Martha is verouderd en staat vlak naast een school. Er is over en weer infectiegevaar en zowel de school als de kliniek zijn te klein. Door de kliniek in een nieuw gebouw onder te brengen komt er voldoende ruimte voor goede zorg voor de mensen uit Santa Martha en kan de school uitbreiden.

Doelen:

 • De mensen uit Santa Martha kunnen beter terecht in de kliniek dichtbij en hoeven minder vaak naar het ziekenhuis ver weg te reizen.
 • Geen infectiegevaar meer door een school vlak naast de kliniek.
 • Verbeterde hygiëne in een nieuw gebouw.
 • Betere kwaliteit van zorg voor iedereen in Santa Martha en omgeving.