Bouw van klaslokalen in Nacional Patuju in 2022

 • Teamwork
  Teamwork
 • Spelletjes op de school
  Spelletjes op de school
 • Mixen als een pro
  Mixen als een pro
 • Lol op de bouw
  Lol op de bouw
 • Samen kom je overal
  Samen kom je overal
 • Zaagtafel deluxe
  Zaagtafel deluxe
 • Feestje met de locals
  Feestje met de locals
 • Teamprestatie
  Teamprestatie
 • Spelen met de kids
  Spelen met de kids
 • Steen voor steen
  Steen voor steen
 • Gezellig met z'n allen eten
  Gezellig met z'n allen eten
 • Intercultureel sporten
  Intercultureel sporten
boliviaanse cultuur
toegankelijk onderwijs
prachtige natuur

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Nacional Patuju


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Groot feest in Patuju

Morgen is het Onafhankelijkheidsdag in Bolivia, dus werd vandaag alvast groot feest gevierd op de school in Patuju. Projectcoördinator Carlos is in Patuju om jullie project voor te bereiden en maakte deze prachtige beelden...

Lees meer

De bouw is gestart!

In Patuju is de schep de grond in gegaan en is een start gemaakt aan de fundering. Deze zomer zal de groep hier verder op door kunnen bouwen.

Lees meer

BO222 | De laatste groep is weer in Nederland

De familie en vrienden in aankomsthal 3 moesten even geduld hebben, maar net na elf uur stond ook de laatste groep deelnemers van dit jaar weer op Nederlandse bodem.

Lees meer

BO222 | Geland in Madrid

Om 5.14 uur werd dit bericht verstuurd. 

Lees meer

Beetje bij beetje

We hebben er lang op moeten wachten, maar begin deze week ontvingen wij een update uit Patuju...

Lees meer

‘Hoe kijkt coördinator Carlos Sanchez terug op het project?’

Elk jaar vragen we onze partner hoe het project is gegaan en welke lessen de partner heeft geleerd.

Lees meer
Gebied
Partner
Verandering

Je gaat bouwen in Patuju, 20 km ten oosten van de stad Santa Cruz de la Sierra. In dit gebied wonen zo’n 36.000 inwoners. Het klimaat in Patuju is tropisch, met een gemiddelde temperatuur van 24ºC. Er is een kort droogseizoen in juli en augustus. Je krijgt vooral mee hoe de Boliviaanse cultuur in een dorp is, maar door een dag naar de stad te gaan zie je ook hoe het leven zich daar afspeelt.

Carlos Sanchez

Calle Tocomosi (Urbanización Cotoca) 5
Santa Cruz de la Sierra
Bolivia (Plurinational State of)
+591 355 07 03
info@forvidas.org

For Vidas

Het doel van de organisatie For Vidas is om bij te dragen aan het verbeteren van het onderwijs in het land. Dit doen ze door het lesmaterialen voor leerkrachten te maken. Ook het geven van trainingen en workshops is een belangrijk onderdeel van de werkwijze van de organisatie. Hierdoor worden zowel leerkrachten als ouders geïnformeerd en worden kinderen geholpen in hun ontwikkeling. Het bijbrengen van sociale vaardigheden en het verhogen van de kwaliteit van het leven van jonge Bolivianen speelt hierin een grote rol. Om kinderen van de straat te houden en ze te behoeden voor onder meer drugsverslaving en huiselijk geweld, is ook hulp bij het toepassen van principes en morele waarden opgenomen in het proces. Zo helpt For Vidas niet alleen op educatief, maar ook op pedagogisch gebied.

Ongeveer 39% van de Bolivianen leeft onder de armoedegrens. Dit is waarom er geprobeerd wordt om in ieder geval de volgende generatie wél aan een baan te helpen en dus ook aan een redelijk inkomen. Wij dragen hier graag aan bij en steunen daarom deze projecten.

World Servants biedt hulp door nieuwe klaslokalen te bouwen. Naast dat op deze manier de kans op beter onderwijs wordt vergroot, wordt er ook ingespeeld op de groeiende bevolking in de regio. In dit geval geldt dus beide: kwaliteit én kwantiteit worden door de bouw van nieuwe klaslokalen verhoogd. In directe zin helpt World Servants door te helpen bouwen aan klaslokalen, maar daarnaast ook in indirecte zin door de kinderen in het land te helpen aan een betere toekomst.

De school heeft in 2017 al steun gekregen van For Vidas en World Servants bij de bouw van twee klaslokalen. Dit met als doen meer leerlingen op de middelbare school te krijgen. Sinds de school in gebruik is genomen is het aantal leerlingen flink toegenomen. Doordat de school het enige educatieve centrum in dit deel van Cocotá is, is de vraag naar meer ruimte groot. Met jouw hulp en inzet maak je het mogelijk om de school verder te laten groeien zodat, meer kinderen middelbaar onderwijs kunnen volgen. Het uiteindelijke doel is om volledig basis- en middelbaar onderwijs te kunnen faciliteren op deze school.

Doelen

 • Genoeg ruimte voor de kinderen van Cocotá
 • Meer kinderen maken hun school af
 • Volledig basis- en middelbaar onderwijs op deze school