Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een basisschool in Itapaqui

 • Open de toekomst
  Open de toekomst
 • De wind door je haren
  De wind door je haren
 • Hiken met hoofdletters
  Hiken met hoofdletters
 • Hier kan geen zwemparadijs tegenop
  Hier kan geen zwemparadijs tegenop
 • Handen uit de mouwen
  Handen uit de mouwen
 • Teamwork makes the dream work
  Teamwork makes the dream work
 • Steen voor steen bouwen aan verandering
  Steen voor steen bouwen aan verandering
 • Junglebook is er niks bij
  Junglebook is er niks bij
 • Dompel jezelf onder in een nieuwe wereld
  Dompel jezelf onder in een nieuwe wereld
 • Samen verschil bouwen
  Samen verschil bouwen
 • Groen zover het oog reikt
  Groen zover het oog reikt
Traditionele ervaring
Toegankelijk onderwijs
Betere faciliteiten

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan extra lokalen voor de kinderen uit de omgeving van Itapaqui zodat alle kinderen met regelmaat naar school kunnen. Nu is er zoveel ruimtegebrek dat de kinderen om de dag les krijgen.

Voor wie?

Je bouwt voor de 249 kinderen in Itapaqui en omliggende dorpen. De gemeenschappen groeien doordat veel mensen van het verre platteland richting de stad trekken. Er is extra ruimte nodig om de toenemende stroom kinderen op te kunnen vangen.

Waar ga je dat doen?

Je leeft drie weken in het dorp Itapaqui binnen de gemeente Cotocá. De omgeving staat bekend om de typische traditionele gerechten en de mooie creatieve handwerken, vooral van keramiek. Het is een rustige, landelijke omgeving en de voornaamste bron van inkomsten is landbouw, veehouderij en visserij.

Waarom?

Wil jij samen met de ouders van Itapaqui, Bolivia, bouwen aan mooie ruime lokalen waarin de kinderen elke dag les kunnen krijgen?

31-7 tot 19-8-2023bijdrage: 2395 Tickettoeslag: 500 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Het enthousiasme van de gemeenschap van Itapaqui voelt als een warme deken. De mensen zijn enorm gemotiveerd om de school uit te breiden en kunnen niet wachten om samen met jou op de bouwplaats te staan. Na het bouwen laten ze je graag genieten van een goede Boliviaanse maaltijd of een muzikale dansavond.

Verandering

Het onderwijs in Bolivia is verder verbeterd door de jaren heen. Er was sinds 2014 een duidelijk stijgende lijn te zien in het percentage schoolgaande kinderen. Door de corona pandemie is het onderwijs veel verslechterd. De scholen bleven maandenlang dicht en veel kinderen kwamen na de lockdown niet meer terug. Tijdens de lockdownperiode zijn nieuwe gemeentelijke verkiezingen geweest. Hierdoor werden bijvoorbeeld bestaande afspraken voor de bouw door nieuwe besturen teniet gedaan.

De ouders willen zoveel mogelijk doen om hun kinderen toch naar school te kunnen laten gaan. Zo worden er extra leerkrachten betaald om aan voldoende onderwijzers te komen in de klassen. Daarnaast brengen de ouders meubilair mee vanuit huis. Als er echter veel kinderen uit hetzelfde gezin naar school gaan, is er niet altijd voldoende meubilair om mee te geven.

World Servants wil graag meebouwen aan twee lokalen waardoor er meer volwaardige lokalen zijn. Hierdoor krijgen de kinderen van Itapaqui de kans om zichzelf zo ver mogelijk te ontwikkelen in hun eigen omgeving, wat hen in de toekomst meer kansen geeft op de arbeidsmarkt.


Doelen:

 • Kwalitatief goed onderwijs in degelijke klaslokalen
 • Getrainde leerkrachten
 • Een groeiend aantal leerlingen dat persoonlijk zal ontwikkelen en meer kansen op de arbeidsmarkt zal hebben
 • Betere omstandigheden voor leerlingen
 • Lokalengroei van 3 naar 5
 • Betere faciliteiten

Wat doe je nog meer?

Geniet van de Latinocultuur in het landelijke gebied rond Cotocá. Proef de lokale gerechten en werk mee op het land. Wat dacht je van een dagje bananen oogsten, katoen plukken of sojabonen planten? Of ga je liever aan de slag in een van de kleine fabriekjes in de buurt?

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


For Vidas

World Servants bouwt samen met For Vidas aan twee nieuwe lokalen voor de leerlingen in Itapaqui zodat alle kinderen met regelmaat naar school kunnen.

Carlos Sanchez

Corona

Wil jij graag mee met World Servants, maar maak je je toch nog zorgen over corona?

Meer info

2395,-

Toeslagen:

€500

31-7 tot 19-8-2023