Bouw van een gemeenschapscentrum in Guanhães Almas

 • Bem vindo ao Brasil
  Bem vindo ao Brasil
 • Hoop voor de wijk
  Hoop voor de wijk
 • Braziliaanse hartelijkheid
  Braziliaanse hartelijkheid
 • Stukje toeren?
  Stukje toeren?
 • Erop uit
  Erop uit
 • Sport overbrugt cultuurverschillen
  Sport overbrugt cultuurverschillen
 • Blokje om
  Blokje om
 • Maak nieuwe vrienden
  Maak nieuwe vrienden
Plaats van ontmoeting
Groene heuvels
Duurzame bouwmethode

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Guanhães Almas


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Videoboodschap uit Guanhães Almas voor groep BR121

In de voorbereiding op het World Servants Festival hebben we de gemeenschap van Guanhães Almas gevraagd een video op te nemen voor groep BR121. Zie hier het resultaat.

Lees meer

Extra hulp voor de families in Guanhães en omstreken

BEM ondersteunt de families die betrokken zijn bij alle wijkcentra in de provincie Minas Gerais zo goed mogelijk ten tijde van de huidige Corona crisis. Met een mooi filmpje laten zij zien hoe hun werkzaamheden er vandaag de dag uit zien.

Lees meer

Er zijn geen berichten.

Even een update uit Brazilië

Nog steeds heeft het dagelijks leven in Brazilië behoorlijk te leiden onder de Covid-19 uitbraak. Toch stijgt de vaccinatiegraad en daalt het aantal besmettingen langzaam maar zeker. Tijd om van coördinator Daniel van Eijk te horen hoe de stand van zaken nu is.

Lees meer
Gebied
Partner
Verandering

Guanhães ligt in het westen van Brazilië, zo’n 700 kilometer ten noorden van Rio de Janeiro. De naam Guanhães verwijst naar de inheemse bevolking en betekent ‘Degene die rent’. In totaal wonen er 37.000 inwoners in Guanhães, waarvan 30% niet kan lezen en schrijven. De wijk Almas is 50 jaar geleden ontstaan door ruimtegebrek in de rest van Guanhães. In een razend tempo werden nieuwe ‘huizen’ gebouwd en hierbij is helemaal geen rekening gehouden met sociale voorzieningen. In totaal wonen er zo’n 560 gezinnen in de wijk. De meeste mensen werken als boer, bouwvakker of dienstmeisje.

Daniel van Eijk

Caixa Postal 21
CEP: 39.750-000
sabinopolis - Minas Gerais

+55 55 33 34 23 13 77
bem@bem-br.org

BEM

World Servants werkt samen met BEM (Bem Estar do Menor) aan de projecten. De betrokkenheid bij dit project is tot stand gekomen door de wederzijdse samenwerking met Tear. De organisatie BEM heeft als doel te zorgen dat de armen een menswaardig bestaan kunnen leiden, dat kinderen onderwijs en verzorging krijgen en zo kansen hebben voor de toekomst. Bij alle werkzaamheden is het de bedoeling om mensen op weg te helpen naar een toekomst waar ze zelf kansen kunnen creëren en benutten, onafhankelijk van de BEM.

De nood in Almas is hoog. Veel van de inwoners kunnen niet lezen en schrijven en tienerzwangerschappen, huiselijk geweld en drugsgebruik zijn aan de orde van de dag. Een gemeenschapscentrum maakt activiteiten mogelijk die de mensen dichterbij elkaar brengen, zoals vakonderwijs, wijkbijeenkomsten, spelletjesmiddagen en hulp aan ouderen.

Doelen:

 • Betere samenwerking tussen de inwoners van Almas om de omstandigheden in de wijk te verbeteren
 • Grotere kansen op een goede baan voor jongeren door vakonderwijs
 • Betere ontwikkeling van kinderen doordat ze een plek hebben om te spelen en normen en waarden te leren
 • Betere zorg voor ouderen