[CO114] Nog drie weken te gaan

Geplaatst op 5 jul 2014 - 05:52

De laatste loodjes, draag gerust wat gewicht over! Met nog een kleine drie weken voor de boeg openen we dit logboek. Vandaag, 5 juli, over drie weken staan we op het punt om van Kinshasa naar Muanda aan de westkust te vertrekken. Tijd voor de laatste inkopen, de laatste zaken regelen, de laatste afspraken maken, bijvoorbeeld met de kapper en de tandarts. Tijd voor groeiende zorgen: "Hoe krijg ik in vredesnaam al mijn spullen in dat World Servants tasje?".

De voorbereidingen van het project zijn klaar of in DR Congo in volle gang. De tickets en visa zijn binnen, het hotel voor de eerste nacht in DRC is geboekt, de vlucht naar Muanda ook. Het eerste geld is overgemaakt naar het project, De fundering van de school is uitgegraven, de stenen worden gemaakt.

Eigenlijk geen reden om je zorgen te maken of zenuwachtig te zijn. Maar toch . . .! Hebben we echt alles voorzien, zijn we echt niets vergeten, daar even bijkopen zal niet meevallen.

Hè wacht even! "Als de Heer het huis niet bouwt, vergeefs zwoegen de bouwlieden"!

Eerst maar de uitzenddienst op 13 juli, waarna we als gezegende mensen met God mogen gaan. Dat geeft verlichting. Hij draagt mee, de laatste en de loodjes die nog komen!

De dienst in de Ontmoetingskerk, Zevensprong 4 in Capelle aan den IJssel, begint lekker vroeg, om 9.15 uur al! WELKOM

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.