[CU114] Laatste dag in Santiago de Cuba

Geplaatst op 1 aug 2014 - 15:30

Met het weekend voor de boeg geeft de groep nog een update over de laatste dagen in Santiago de Cuba.

Hallo thuisblijvers,

Vandaag de laatste dag in Santiago de Cuba. De week is om gevlogen. Elke dag zijn we op de bouw bezig geweest met het storten van beton voor pijlers en draagbalken, is er gewerkt aan ijzer vlechten en het graven van een gat van 2.9 meter voor de aanleg van een fundament voor 2 pijlers. De deelnemers zijn echte bikkels en verdienen allen een super compliment.
Op dinsdagavond was er een culturele avond waarbij de Cubanen hun land hebben gepresenteerd middels liedjes, verhalen en dans. Ook wij mochten dat doen. Een geweldige ervaring voor iedereen. De avond werd afgesloten met heerlijke Cubaanse hapjes. Op donderdagavond hebben we ijs gegeten in een flatgebouw op de 12de etage wat een fantastisch uitzicht gaf over de gehele stad en z'n baai. Vandaag staat in het teken van afronden, overdracht, opruimen en afscheid nemen van de korps gemeenschap.
Wat wel super leuk is om te melden: deelnemers aan het SPA-kamp  ‎hebben middels snacken een gift van 1300 euro mogelijk gemaakt voor nieuw inventaris. We hebben ruim 100 nieuwe stoelen kunnen kopen die vandaag zijn overhandigd aan het korps. Voor het korps een ware gebedsverhoring aangezien ze al jaren op uiteenvallende houten banken zitten.‎ Bedankt aan allen die dit mogelijk gemaakt hebben. Weet dat jullie iets fantastisch hebben bijgedragen!
Morgen gaan we op weg naar Havana. Met eerst een overnachting in Camaque zullen we daar zondagmiddag aankomen‎. Dan nog een nachtje slapen op maandag nog wat shoppen en dan naar het vliegtuig om jullie dinsdag weer te zien op schiphol.  Tot zover ons reisverslag van Cuba.

Tot dinsdag!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.