TA217 | Laatste loodjes

Geplaatst op 23 mei 2017 - 20:25

Het Leger des Heils-team in Tanzania knalt nog even door. De bibliotheek is af, maar er blijkt meer te doen: Nog 'even' een compleet plafond vervangen. Hoofdleider Geert-Jeroen doet verslag: 

Het werk aan de bibliotheek was gisteren afgerond. Het gedeelte van de muur waar wij aan mee hebben gebouwd was gisteren ook gereed.

Vandaag hebben we verder gewerkt aan de fysiotherapie. Een deel van onze groep is er tussenuit geweest om naar Wonder Workshop te gaan. Dit is een kunstatelier waar prachtige figuren gemaakt worden van allerlei schootmetaal. Bij dit project werken oud-leerlingen van de school. 

De rest van de groep heeft hard gewerkt. Het plafond in de fysiotherapie was erg slecht en we hebben besloten dat er een nieuw plafond in moet. Er is snel hout gekocht en we hopen dat het plafond morgen afgemaakt kan worden.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.