Brazilië | 'De meisjes uit de groep hebben ons geïnspireerd'

Genilda is een vrouw van dertig jaar met een zoon van vijf jaar en een dochter van zeven jaar. De jongste gaat naar de crèche en de oudste gaat al naar school. Marianne is een vrouw van 24 jaar en heeft een dochter van 0,5 jaar en één van 8 jaar. De jongste gaat al naar de crèche en de oudste gaat naar school.

Genilda: “Doordat de crèche er is, kan ik makkelijker werken. Ik breng mijn zoon naar de crèche en kan vervolgens gewoon gaan werken zonder me over hem te moeten bekommeren. Voordat de crèche er kwam werkte ik niet, maar nu heb ik die mogelijkheid dus wel. Als er iets gebeurt met de kinderen dan is BEM verantwoordelijk, dat geeft ook een rustig gevoel”.

Marianne: “Hier ben ik het mee eens. Nu kunnen de kinderen ten minste ook ergens spelen, want dit is de enige speelplaats in de omgeving”.

Genilda/Marianne: “We hebben contact gehad met de World Servants groep. We kunnen ons bijvoorbeeld nog het zaklopen herinneren, wat erg leuk was. Wat we ons ook nog herinneren is dat de groep onze taal niet sprak. We vonden dat het harde werkers en eerlijke mensen waren. Vooral de meisjes hebben ons geïnspireerd. Mede dankzij hen helpen wij anderen nu ook meer."

De meisjes uit de groep hebben ons geïnspireerd

Genilda & Marianne