De sleutel tot echte verandering

Mussa Nyirenda is een inspirerende medewerker van de partnerorganisatie CCAP uit Malawi en begeleidt samen met Vincent de World Servants projecten. Hij merkt dat World Servants op verschillende manieren verandering brengt, zowel voor hem persoonlijk als voor het land Malawi.

Als wij vragen naar zijn persoonlijke verandering, vertelt Mussa ons: “I found myself by World Servants, this is where I belong”. Hij heeft zijn ware ik gevonden door World Servants, het werk wat hij doet is waar zijn hart ligt. Hij geniet van ieder project. Ieder project is uniek en bijzonder voor hem. Door de vele verschillende mensen en daarmee ook persoonlijkheden en karakters binnen een groep krijgt hij inzichten in issues. Daarnaast geven de gesprekken met de deelnemers hem mooie inzichten en veel nieuwe ideeën. Zo maakt hij persoonlijk een mooie verandering door.

Maar dit is niet het enige. World Servants reikt volgens Mussa de sleutel aan om echte verandering te brengen in Malawi. Zo vertelt hij: "Ik geloof in een acceptabel leven voor iedereen in Malawi. Een leven waarin iedere inwoner uit Malawi de beschikking heeft tot de basisbehoeftes zoals een huis, schoon drinkwater, eten, onderwijs en gezondheidszorg. De sleutel om dit te bereiken is de mind-set. Veel mensen in Malawi hebben altijd in armoede geleefd. Ze weten dat ze arm zijn en weten dat ze hier mee zullen moeten dealen, maar ze geloven niet dat ze uit de armoede kunnen komen. Mensen zullen hun ogen moeten open, zodat ze kansen gaan zien en een plan gaan maken om uit de armoede te komen. Een van de mogelijkheden om deze mind-set te veranderen is onderwijs. Op school kunnen de jongeren leren om vooruit te denken en plannen te maken. Om verder te kijken dan de dag zelf. En dit is precies waar we samen met World Servants aan bouwen, we bouwen klaslokalen en delen onze ideeën en ervaringen met elkaar"

 

I found myself by World Servants, this is where I belong

Mussa Nyirenda