De vlecht er af voor Ghana

Geplaatst op 5 feb 2014 - 13:28

Een bakstenendomino autowasactie of sponsorloop: in het hele land wordt actie gevoerd voor de projecten. Arianne de Leeuw uit Ede had een ander idee: haar vlecht afknippen voor Stichting Haarwensen en tegelijk d.m.v. crowdfunding geld inzamelen voor haar project naar Ghana. De actie was zeer succesvol.

Afgelopen zaterdag was het dan zover: de 27 centimeter lange vlecht van Arianne werd afgeknipt. 'Ik was best wel zenuwachtig. De kapper vroeg voordat ze knipte nog: 'Weet je het zeker?' Nadat ik ja zei was de vlecht er ook zomaar af. Best apart om hem dan zo in je handen te hebben.' Gelukkig betekent de vlecht niet een hele grote verandering. 'Mijn haar is nog op schouderlengte'.

Arianne had al een tijdje het idee om haar vlecht beschikbaar te stellen voor stichting Haarwensen die pruiken maakt voor kinderen die door gevolgen van hun ziekte hun haar verliezen. Arianne vind dit een mooi doel. Daarnaast gaat ze komende zomer naar Ghana. Arianne: 'Midden in de nacht werd ik wakker en dacht 'dat is het!'. Ik combineer gewoon beide doelen. Volgens mij is dat ook de kracht geweest van de actie. Beide spreekt mensen gewoon aan.'

Dit idee kwam eind november en in december begon de actie dan echt. Dit ging via de crowdfunding-website http://www.dreamordonate.nl. Hier kunnen initiatiefnemers hun actie op plaatsen en promoten. Giftgevers kunnen sparen voor een concreet doel. Arianne had haar doel gesteld op € 1.000,-, de opbrengst werd € 1.218,-. Arianne: 'De reacties waren erg positief. Ik kreeg bijvoorbeeld een gift van € 500,-. Helemaal geweldig!'

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.