Directeur-bestuurder

Doelstelling van de functie: 

 

World Servants zoekt een doortastende en strategisch ingestelde

Directeur-bestuurder  

voor 2 tot 3 dagen per week,

die mee wil bouwen aan een gezonde beweging van duizenden servants die enthousiast zijn over dienen.

Als onze directeur-bestuurder is jouw belangrijkste opgave om de strategie van de beweging verder te ontwikkelen. De belangrijkste vraag daarbij is hoe World Servants kan blijven bouwen aan verandering in tijden waarin verre reizen steeds meer onder druk staan. Bij het door ontwikkelen van de strategie en nieuwe diensten houd je de bedrijfsvoering en de beweging in het oog en zorg je dat het toekomstbestendig is. Ook bouw je actief aan het netwerk van World Servants. Wil je meer weten over World Servants klik dan hier.

Je doet dat samen met een enthousiast team van 15 medewerkers (11,2 fte) op kantoor en ruim 200 vrijwilligers. World Servants startte drie jaar geleden met de zelforganiserende principes van holacratie, wat betekent dat  verantwoordelijkheden middels rollen verdeeld worden en iedere rol zelf verantwoordelijk en bevoegd is waardoor geen leidinggevende functies meer bestaan.

Taken en verantwoordelijkheden: 

We zoeken iemand die:

  • de missie en visie bewaakt en van daaruit de strategie verder ontwikkelt
  • de organisatie aanstuurt en het team meeneemt in de strategie
  • ervaring heeft met richting geven aan verandering in onzekere omstandigheden
  • mogelijkheden creëert om de organisatie bedrijfsmatig gezond te houden
  • oog heeft voor de toenemende rol van IT en de bijbehorende vraagstukken
  • besluitvaardig is en durft door te pakken
  • verbindend werkt met (potentiële) partners en vrijwilligers in Nederland en in het buitenland
  • meebouwt aan de beweging die World Servants is

Vanzelfsprekend is het christelijk geloof je persoonlijke inspiratiebron en beheers je de Engelse taal. Je werkplek is het kantoor van World Servants in Wolvega, waar je vaak aanwezig bent. 

De directeur-bestuurder wordt benoemd voor een periode van twee jaar, waarbij na afloop nog één keer benoeming voor dezelfde periode mogelijk is. Wij bieden een salaris op basis van ervaringsniveau tussen €4.500 en €5.350 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. World Servants valt niet onder een cao, maar heeft een eigen pakket aan arbeidsvoorwaarden waaronder een pensioenregeling en onbeperkt verlof.

Contactinformatie: 

Als je meer informatie wilt, kunnen we eerst eens een kop koffie drinken, digitaal of op ons kantoor in Wolvega zodat je meteen de sfeer bij ons kunt komen proeven. Wil je hier gebruik van maken neem dan contact op met onze voorzitter van de Raad van Toezicht, Jan Klein via 06 30186641 of via voorzitter@worldservants.nl. of met de huidige directeur-bestuurder Janneke Plantinga via 06 42662121 of via jannekeplantinga@worldservants.nl .

Heb je interesse in deze functie dan ontvangen wij graag jouw motivatie en curriculum vitae via het mailadres arinarispens@worldservants.nl. Solliciteren kan tot en met woensdag 28 februari. We houden de optie open om ook al eerder sollicitatiegesprekken te voeren, live of online. Wanneer je reageert ontvang je binnen drie werkdagen een reactie. Zolang de vacature nog op www.worldservants.nl/vacatures staat zijn we nog niet in overeenstemming gekomen met een kandidaat.

Acquisitie is niet gewenst.

Vrijwillig of betaald: 
Betaald