Bouw van Woningen in Constanza in 2013

 • Oude woning
  Oude woning
 • Binnenkant oude woning
  Binnenkant oude woning
 • Nieuwe woning
  Nieuwe woning
 • Binnenkant woning
  Binnenkant woning

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Constanza


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Kleurrijk onderkomen

Tussen 2010 en 2013 zijn er verschillende groepen jongeren naar de stad Constanza in de Dominicaanse Republiek afgereisd om daar nieuwe huizen te bouwen.

Verschillende inwoners van de buitenwijk hebben dan ook hun golfplaten huis mogen inruilen voor een stenen huis. Een aantal van deze bewoners hebben we op de foto gezet. In het fotoboek vind je nog meer foto's terug van de bewoners van de nieuw gebouwde huizen.


Lees meer

[dr113] Bijna klaar voor de terugreis

De groep in de Dominicaanse Republiek maakt zich klaar voor de terugreis die over een paar uren begint. Ze zijn gisteren aangekomen in Santo Domingo en zullen vandaag nog shoppen voor souvenirs voordat ze zich richting de luchthaven bewegen. Het project is erg goed verlopen. Er zijn vier huizen gebouwd en in de tijd die toen nog over was, hebben ze nog een vloer gestort.

Lees meer

[dr113] Laatste bouwdagen in de Dominicaanse Republiek

Het is vrijdagavond en we zijn zojuist begonnen aan de oude kaas. We hebben een enerverende week gehad, waarin we veel hebben gedaan. Dinsdag hebben we voor een extra gezin een betonvloer gestort. Voor dit gezin met vier dochters een heel bijzondere dag.

Lees meer

[dr113] Na een lange reis een warm welkom op Schiphol

Gisteravond is de groep DR113 Constanza veilig aangekomen op Schiphol.

Lees meer
Gebied
Partner

Constanza is een stad met ongeveer 90.000 inwoners. Het ligt in de heuvels, 150 kilometer van de hoofdstad Santo Domingo. Door de goede klimatologische omstandigheden is er veel landbouw.

Apartado 392
Santo Domingo
Dominican Republic (the)
+1 180 93 63 15 48
mspence@worldservants.org

Servidores Mundiales Dominican Republic

Servidores Mundiales is de lokale zusterorganisatie van World Servants. Sinds 1987 zijn er vele projecten uitgevoerd waarbij Servidores Mundiales als facilitator functioneerde tussen World Servants en de aanvrager. TACISAR is de partner die technische ondersteuning levert bij de uitvoering van de World Servants projecten.

Servidores Munidales brengt een basisgezondheidsprogramma in dat voorziet in een mobiele kliniek die frequent de betreffende gemeenschappen bezoekt. Ook verzorgt zij een leiderschapstraining gericht op het dienstbaar zijn aan je gemeenschap. Vanaf 2007 is er in Constanza met steun van Wilde Ganzen een woningverbeteringsprogramma gestart. Hierbij maken we gebruik van de ervaring die is opgedaan met het project in Ocara (Brazilië) wat ook door Wilde Ganzen werd ondersteund.