[dr113] Laatste bouwdagen in de Dominicaanse Republiek

Geplaatst op 10 aug 2013 - 04:33

Het is vrijdagavond en we zijn zojuist begonnen aan de oude kaas. We hebben een enerverende week gehad, waarin we veel hebben gedaan. Dinsdag hebben we voor een extra gezin een betonvloer gestort. Voor dit gezin met vier dochters een heel bijzondere dag.

Lieve mensen,

Het is vrijdagavond en we zijn zojuist begonnen aan de oude kaas van Chris. Een heerlijk stukje Holland alhier in de DR. Weliswaar alleen met koffie/thee/limonade/water, maar dat mag de pret niet drukken.

Een enerverende week, waarin we veel hebben gedaan. Dinsdag was inderdaad een vrije dag, waarop we voor een extra gezin een betonvloer hebben gestort. Dit levert hen een koeler en veel schoner huis op. Voor dit gezin met vier dochters een heel bijzondere dag.

De rest van de week zijn we voornamelijk bezig geweest met vloeren storten en muren verven. De verf was wat krap ingekocht, maar uiteindelijk zijn alle huizen mooi karamel kleurig aan de buitenkant en gebroken wit (het stucwerk meer dan de verf) aan de binnenkant. Vandaag zijn alle huizen voorzien van ramen en deuren. Een en ander was nog wat spannend door de regen, maar vandaag is alles afgerond. De foto is van 'casa quatro' (huis nr. 4), vlak voor het plaatsen van de ramen en deuren.

Morgen staat de overdracht op het programma. Als alles goed gaat dragen we dan de vier sets sleutels over aan de eigenaren. Zaterdagmiddag pakken we dan onze tassen, waarbij we al aardig wat spullen hebben verzameld die hier achter kunnen blijven.

Zondagmorgen vertrekken we naar Santo Domingo, met in de middag een bezoek aan het strand. Maandag gaan we souvenirs voor jullie kopen, en vertrekken we aan het eind van de middag al richting het vliegveld. Tot snel allemaal! De oude kaas is op, de deelnemers wachten met smart op het lezen van jullie laatste berichten; hier laat ik het bij, tot op Schiphol!

Groeten, Erika.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.