[dr113] Na een lange reis een warm welkom op Schiphol

Geplaatst op 14 aug 2013 - 09:28

Gisteravond is de groep DR113 Constanza veilig aangekomen op Schiphol.

De groep liet de thuisblijvers nog wat langer wachten, maar toen ze eindelijk te zien waren bij de bagageband was het enthousiasme groot! Met grote spandoeken werden de deelnemers onthaald door familie en vrienden. "Het was een topgroep" aldus de hoofdleider. Het was te merken dat ze een goede tijd met elkaar hebben gehad.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.