[ec114] Goed aangekomen in Ecuador

Geplaatst op 1 jul 2014 - 10:04

De hoofdleider laat met een kort bericht weten dat de groep goed is aangekomen in Ecuador

De deelnemers hebben een comfortabele reis gehad en ook in Quito verliep alles soepel. Na een warme maaltijd heeft de groep overnacht in een verblijf van MCCH, de partnerorganisatie waarmee World Servants samenwerkt. Vanochtend is de groep per bus vertrokken naar Quinindé (6 uur rijden). De stemming is goed.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.