World Servants in Ecuador

Reis van de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld naar de tropische laaglanden, dichtbij de grote oceaan. Geniet van de groenste jungle, terwijl je leert welk verschil eerlijke chocola maakt voor de boeren in Ecuador.

San Vicente

duurzame leefomgeving

20 juli - 10 augustus 2024


World Servants bouwt al vanaf 1988 in Ecuador. Het land kent een wisselend klimaat en er wonen veel verschillende bevolkingsgroepen. Eerder bouwde World Servants vooral voor de Quecha indianen, de oorspronkelijke bewoners die in het hoogland (de Andes) leven. Tegenwoordig werkt World Servants ook in kleine dorpjes in de laaglanden. In deze gebieden wonen ook mensen die oorspronkelijk uit andere landen komen. Samen met de lokale organisatie Maquita werkt World Servants aan scholen, klinieken en multifunctionele centra.

  • Hoofdstad: Quito
  • Oppervlakte: 283.560km²
  • Aantal inwoners: 18.056.031
  • Tijdsverschil: 7 uur vroeger (zomer)
  • Temperatuur: 22 graden
  • Taal: Spaans
  • Religie: voornamelijk rooms-katholiek
  • Munteenheid: Amerikaanse dollar
  • Regeringsvorm: republiek

Ecuador ligt in het westen van Zuid-Amerika, begrensd door de Stille Oceaan in het westen, Colombia in het noorden en Peru in het oosten en zuiden. De Galapagoseilanden horen ook bij Ecuador. Hoewel Quito de hoofdstad is, is Guayauil de grootste stad van het land. 

Geschiedenis

De eerste inwoners van Ecuador zijn de indianen en woonden in de hooglanden en aan de kust. Vanaf de 15e eeuw vestigden de Inca’s zich in veel Zuid-Amerikaanse landen, waaronder ook in het huidige Ecuador. Vervolgens kwamen de Spanjaarden in de 16e eeuw aan de macht en verwoesten de hele Inca-beschaving. De Spaanse overheersing duurde tot 1822. In dat jaar versloegen de Ecuadorianen onder leiding van revolutionairen Simon Bolívar en José de Sucre de Spanjaarden. Wanneer je in Ecuador bent, kom je de namen van deze twee leiders regelmatig tegen. Tot 1830 vormde de republiek Ecuador een federatie met Colombia en Venezuela. Daarna werd Ecuador onafhankelijk. In de 19e eeuw volgden verschillende heersers elkaar in hoog tempo op. Dit zorgde voor een onstabiele situatie. Vanaf 1979 is er voor het eerst echt sprake van een democratische regering.

Zie jij jezelf al meebouwen aan verandering in Ecuador?

Ga mee

Het verhaal van...

Jorrit Bergstra (25) ging afgelopen jaar voor het eerst mee als leider. Op de laatste avond van zijn reis in Ecuador blikt hij terug op zijn eerste project als leider van het kinderprogramma. Hij vertelt hoe World Serv...

Lees meer