World Servants in Ecuador

Reis van de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld naar de tropische laaglanden, dichtbij de grote oceaan. Geniet van de groenste jungle, terwijl je leert welk verschil eerlijke chocola maakt voor de boeren in Ecuador.

Cotopaxi

cacaoverwerkingscentrum

29 juli - 18 augustus 2021

San Miguel De Brasil

cacaoverwerkingscentrum

10 juli - 19 juli 2021

Chocodamas

Cacaocentrum

20 juli - 10 augustus 2019

Bulu Bulu

Cacaocentrum

7 augustus - 25 augustus 2018

La Libertad

Cacaocentrum

13 juli - 2 augustus 2018

Bajo Grande

Cacaocentrum

28 juli - 18 augustus 2017

La Compuerta

Cacaocentrum

23 juli - 12 augustus 2016

Piedra de Plata

Centrum voor cacaoverwerking

23 juli - 11 augustus 2015

Quinindé

centrum voor cacaoverwerking incl. 3 dagen ecotoerisme

30 juni - 22 juli 2014

Cumbuchi

Klaslokalen, eetzaal, latrines

10 juli - 1 augustus 2013


World Servants bouwt al vanaf 1988 in Ecuador. Het land kent een wisselend klimaat en er wonen veel verschillende bevolkingsgroepen. Eerder bouwde World Servants vooral voor de Quecha indianen, de oorspronkelijke bewoners die in het hoogland (de Andes) leven. Tegenwoordig werkt World Servants ook in kleine dorpjes in de laaglanden. In deze gebieden wonen ook mensen die oorspronkelijk uit andere landen komen. Samen met de lokale organisatie Maquita werkt World Servants aan scholen, klinieken en multifunctionele centra.

  • Hoofdstad: Quito
  • Oppervlakte: 283.560km²
  • Aantal inwoners: 18.056.031
  • Tijdsverschil: 7 uur vroeger (zomer)
  • Temperatuur: 22 graden
  • Taal: Spaans
  • Religie: voornamelijk rooms-katholiek
  • Munteenheid: Amerikaanse dollar
  • Regeringsvorm: republiek

Ecuador ligt in het westen van Zuid-Amerika, begrensd door de Stille Oceaan in het westen, Colombia in het noorden en Peru in het oosten en zuiden. De Galapagoseilanden horen ook bij Ecuador. Hoewel Quito de hoofdstad is, is Guayauil de grootste stad van het land. 

Geschiedenis

De eerste inwoners van Ecuador zijn de indianen en woonden in de hooglanden en aan de kust. Vanaf de 15e eeuw vestigden de Inca’s zich in veel Zuid-Amerikaanse landen, waaronder ook in het huidige Ecuador. Vervolgens kwamen de Spanjaarden in de 16e eeuw aan de macht en verwoesten de hele Inca-beschaving. De Spaanse overheersing duurde tot 1822. In dat jaar versloegen de Ecuadorianen onder leiding van revolutionairen Simon Bolívar en José de Sucre de Spanjaarden. Wanneer je in Ecuador bent, kom je de namen van deze twee leiders regelmatig tegen. Tot 1830 vormde de republiek Ecuador een federatie met Colombia en Venezuela. Daarna werd Ecuador onafhankelijk. In de 19e eeuw volgden verschillende heersers elkaar in hoog tempo op. Dit zorgde voor een onstabiele situatie. Vanaf 1979 is er voor het eerst echt sprake van een democratische regering.

Zie jij jezelf al meebouwen aan verandering in Ecuador?

Ga mee

Het verhaal van...

Gelijkwaardigheid, dienstbaarheid, samenwerking en interactie staan centraal in dit magazine. En dat is niet voor niets. Want juist deze principes zorgen ervoor dat de impact van een World Servants-project zo groot is....

Lees meer