Bouw van Klaslokalen, eetzaal, latrines in Cumbuchi in 2013

  • Uitzicht op Cumbuchi
    Uitzicht op Cumbuchi
  • Dorpscentrum
    Dorpscentrum
  • Huis
    Huis

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Cumbuchi


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

[ec113] Op Nederlandse bodem

De Ecuador-gangers zijn de Nederlandse grens over. Ze verwachten net iets later dan gepland in Nijkerk te zijn, zo tussen 22.00 en 22.15 uur.

Lees meer

[ec113] Laatste bouwdag, overdracht en nog meer cultuur

Kort voor hun vertrek ontvingen we van hoofdleider Richard een laatste uitgebreide update uit Ecuador.

Lees meer

Cumbuchi is blij met de school

In Cumbuchi wordt het schooltje, de lerarenwoning en de toiletten die in 2013 zijn gebouwd volop gebruikt.

Lees meer

Mooie school die goed draait

Cumbuchi is een mooie school en draait steeds beter. Er zijn nu al 25 kinderen en daarom ook een door de overheid betaalde lerares. Er staan prachtige nieuwe schoolbankjes en er hangen mooie werkjes aan de muren. Het is zichtbaar dat deze school een belangrijk onderdeel is geworden van de gemeenschap en ook aantrekt voor de wijde omgeving.

Lees meer

Gebied
Partner

In Cumbuchi (en een andere kleine gemeenschap Pacota) wonen 51 gezinnen, dit zijn 193 personen. De gemeenschap is opgericht in 1983. De bevolking is een mix van Afro, Mestiezen, iheemse en blanke mensen (Afro en Mestiezen zijn de grootste groepen). Men spreekt Spaans en is vooral rooms-katholiek. De inwoners verdienen een inkomen met de verbouw van cacao, kokos, bananen, sinaasappelen, het houden van vee en de verkoop van hout. Het gemiddelde inkomen per maand is US $ 250 - US $ 300. Elektriciteit kost US $ 5,- per maand.
De noordelijke zone is een deel van de kustprovincie Esmeraldas, een tropisch bosgebied met een hoge luchtvochtigheid en een gemiddelde temperatuur van 25ºC. Het gebied heeft warme winters en hete zomers. Het regenseizoen is van januari tot eind mei.
De Afro inwoners hebben bijna alle grote bomen omgehakt en daarna de grond verkocht aan de inwoners van Malabi of aan bedrijven. De bedrijven maken het gebied kaal en planten er vervolgens Afrikaanse palmen op voor de productie van olie voor bio-energie. Cumbuchi ligt tussen de twee gebieden (waar het bos is verdwenen en waar nog bos is overgebleven) in. De gemeenschap kan worden bereikt door een goede onverharde weg. Alleen de laatste tweehonderd meter is niet toegankelijk met de auto, alleen te voet. Gezinnen wonen verspreid in het bos. Sommige wonen op twee uur afstand te voet.

PO Box 17-190010
Quito
Ecuador
+593 22 67 09 27
proyectos@fundmcch.com.ec

Maquita

Maquita Cushunchic Comercializando como Hermanos (MCCH) wil de mensen in Ecuador helpen met het commercialiseren van kleine bedrijven in het land. Met name de cacao-industrie is hier een belangrijk onderdeel van. Door het promoten van duurzame en rechtvaardige manieren van oogsten willen zij de kwetsbare families in het land een hart onder de riem steken.

In maar liefst 18 van de 24 provincies is MCCH bezig om de producenten in Ecuador hun afzet te laten vergroten door gebruik te maken van betere technologie, maar ook door middel van trainingen. Onderwijs is een belangrijk aspect van onze partnerorganisatie. Het aanleren van bepaalde vaardigheden en het bijbrengen van bijvoorbeeld marketingstrategieën helpt de boeren om uiteindelijk zelf verder te kunnen bouwen aan hun eigen bedrijf. De ondersteuning zorgt ook voor een betere concurrentiepositie op de nationale handelsmarkt. Daarbij komt ook nog dat de organisatie hulp biedt bij de verkoop van deze producten tegen een eerlijke prijs. Maatregelen die gelijk al z’n uitwerking hebben, maar die ook gericht zijn op de toekomst.

World Servants ondersteunt MCCH bij het bereiken van zijn doelen. In samenwerking met de partnerorganisatie hopen we zowel de hardwerkende boeren als de jeugd op deze manier een mooie toekomst te kunnen bieden.