Bouw van centrum voor cacaoverwerking incl. 3 dagen ecotoerisme in Quinindé in 2014

 • Bouwplaats
  Bouwplaats
 • Droogoverkapping
  Droogoverkapping
 • Bouwplaats
  Bouwplaats
 • Kerk
  Kerk

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Quinindé


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

[EC114] Klaar om te boarden

Kees Stam belt net voordat de groep aan boord gaat van het vliegtuig. Alles gaat goed met de groep en kijken terug op een bijzonder project. Afgelopen weekend hebben de deelnemers nog een leuk weekend gehad in Quito. Morgen zal de groep op de geplande tijd in Nederland arriveren. Met KL753 om 13.15 uur op Schiphol.

Lees meer

[EC114] Genoten in Canandé, op naar Quito

De afgelopen drie dagen zijn we op eco-toerisme geweest in Canandé. 

Lees meer

Quinindé is busy busy

Wanneer we het terrein van de coöperatie COCPE oplopen is het er een gezellige drukte. Mensen lopen in en uit, en zijn aan het werk. We worden ontvangen door Limber en Mercy en lopen een rondje met hen over het terrein. Sinds het laatste bezoek van World Servants in 2016 is er veel ontwikkeling geweest.

Lees meer

Mooie ontwikkelingen binnen de gemeenschap

Het gebouw verkeerde in goede staat. Alles was gereed en in gebruik. 1 muur  was erg nat maar dit is te wijten aan de muur die ernaast staat en daarom kunnen ze dit niet repareren. Ze zouden graag een verdieping op het gebouw willen hebben met een dak zodat de muur van het centrum beschermt blijft. De kolommen voor de verdieping zijn er al.

Er hebben zich ook mooie ontwikkelingen binnen de gemeenschap voor gedaan als gevolg van de inbreng van het Nederlandse team:

 • Het team was een voorbeeld voor de gemeenschap op het gebied van samenwerking, dynamiek en  relaties. Ze waren ook zeer onder de indruk dat de deelnemers van het team hun vakantie opgaf om in een ander land te gaan werken om deze gemeenschappen te helpen. Ecuadorianen werken nooit gratis dus dit heeft hun aan het denken gezet hoe ze zelf een bijdrage kunnen leveren.
 • Dat er werd gebeden en gezongen voor het eten was een groot getuigenis voor deze gemeenschap. De meesten van hen baden niet voor het diner.
 • Elke nacht bedankte het team de koks die voor hun kookten. Soms gebeurde dit met woorden, soms met een lied. Dit werd zeer gewaardeerd door de koks omdat ze zich thuis niet gewaardeerd voelen en ze nooit een bedankje krijgen. Dus ook hiermee was het team een groot voorbeeld.
  De mannen zijn zich ook meer bewust geworden van de inspanning van het koken door de vrouwen.

Lees meer

Gebied
Partner

World Servants is actief in de provincie Esmeraldas, in het uiterste noordoosten van Ecuador. Deze provincie telt ongeveer 250.000 inwoners, waarvan de meeste inwoners van Afro-Ecuadoriaanse afkomst zijn en in de stedelijke gebieden wonen. Het grootste gedeelte van de provincie is een tropisch bosgebied met een hoge luchtvochtigheid en een gemiddelde temperatuur van 25°C. Het gebied heeft warme winters en hete zomers. Het regenseizoen is van januari tot eind mei.

PO Box 17-190010
Quito
Ecuador
+593 22 67 09 27
proyectos@fundmcch.com.ec

Maquita

Maquita Cushunchic Comercializando como Hermanos (MCCH) wil de mensen in Ecuador helpen met het commercialiseren van kleine bedrijven in het land. Met name de cacao-industrie is hier een belangrijk onderdeel van. Door het promoten van duurzame en rechtvaardige manieren van oogsten willen zij de kwetsbare families in het land een hart onder de riem steken.

In maar liefst 18 van de 24 provincies is MCCH bezig om de producenten in Ecuador hun afzet te laten vergroten door gebruik te maken van betere technologie, maar ook door middel van trainingen. Onderwijs is een belangrijk aspect van onze partnerorganisatie. Het aanleren van bepaalde vaardigheden en het bijbrengen van bijvoorbeeld marketingstrategieën helpt de boeren om uiteindelijk zelf verder te kunnen bouwen aan hun eigen bedrijf. De ondersteuning zorgt ook voor een betere concurrentiepositie op de nationale handelsmarkt. Daarbij komt ook nog dat de organisatie hulp biedt bij de verkoop van deze producten tegen een eerlijke prijs. Maatregelen die gelijk al z’n uitwerking hebben, maar die ook gericht zijn op de toekomst.

World Servants ondersteunt MCCH bij het bereiken van zijn doelen. In samenwerking met de partnerorganisatie hopen we zowel de hardwerkende boeren als de jeugd op deze manier een mooie toekomst te kunnen bieden.