Bouw van een cacaocentrum in Bajo Grande in 2017

 • Bajo Grande Cacaocentrum (4)
  Bajo Grande Cacaocentrum (4)
 • Bajo Grande Cacaocentrum (3)
  Bajo Grande Cacaocentrum (3)
 • Cacao centrum
  Cacao centrum
 • Bouwen cacaocentrum
  Bouwen cacaocentrum
 • Cacao plukken
  Cacao plukken
 • Cacao plukken
  Cacao plukken
 • Uitzicht Bajo Grande
  Uitzicht Bajo Grande
 • Bajo Grande Cacaocentrum (2)
  Bajo Grande Cacaocentrum (2)
 • Bajo Grande Cacaocentrum
  Bajo Grande Cacaocentrum
 • Cacao
  Cacao

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Bajo Grande


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

EC117 | Applaus in de aankomsthal

Na lang wachten kwamen ze eindelijk door de schuifdeuren: Ecuador is er weer! Met luid applaus sloot het thuisfront de deelnemers in de armen.

Lees meer

EC117 | Terug in Europa

Hoofdleider Theo praat ons nog één keer bij over de laatste dagen van het project. Eerder lukte het niet om het bericht te versturen. Hij begint met te zeggen dat iedereen het goed maakt!

Lees meer

Update Bajo Grande via Zoom

Men houdt vertrouwen in de toekomst, maar Corona beïnvloed in Bajo Grande de ontwikkelingen,

Lees meer

Een update uit Bajo Grande

Nieuwe foto's, verslag en een vlog uit Bajo Grande. Benieuwd hoe het na twee jaar met het cacaocentrum in Bajo Grande gaat? Piet en Jan nemen je mee.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Bajo Grande ligt in het Manabi-district. In dit dorp wonen 84 families, die hun geld verdienen met het verbouwen van cacao en citrusvruchten. Bajo Grande ligt in een waterrijk gebied. Veel goederentransport vindt plaats per boot.
De cacaoboeren uit Bajo Grande brengen hun cacao naar Bolívar, ongeveer 35 kilometer verderop. Tijdens het regenseizoen zijn de wegen naar Bolívar moeilijk begaanbaar. Hierdoor is het lastig om de oogst te transporteren en te verkopen.

PO Box 17-190010
Quito
Ecuador
+593 22 67 09 27
proyectos@fundmcch.com.ec

Maquita

Maquita Cushunchic Comercializando como Hermanos (MCCH) wil de mensen in Ecuador helpen met het commercialiseren van kleine bedrijven in het land. Met name de cacao-industrie is hier een belangrijk onderdeel van. Door het promoten van duurzame en rechtvaardige manieren van oogsten willen zij de kwetsbare families in het land een hart onder de riem steken.

In maar liefst 18 van de 24 provincies is MCCH bezig om de producenten in Ecuador hun afzet te laten vergroten door gebruik te maken van betere technologie, maar ook door middel van trainingen. Onderwijs is een belangrijk aspect van onze partnerorganisatie. Het aanleren van bepaalde vaardigheden en het bijbrengen van bijvoorbeeld marketingstrategieën helpt de boeren om uiteindelijk zelf verder te kunnen bouwen aan hun eigen bedrijf. De ondersteuning zorgt ook voor een betere concurrentiepositie op de nationale handelsmarkt. Daarbij komt ook nog dat de organisatie hulp biedt bij de verkoop van deze producten tegen een eerlijke prijs. Maatregelen die gelijk al z’n uitwerking hebben, maar die ook gericht zijn op de toekomst.

World Servants ondersteunt MCCH bij het bereiken van zijn doelen. In samenwerking met de partnerorganisatie hopen we zowel de hardwerkende boeren als de jeugd op deze manier een mooie toekomst te kunnen bieden.

Cacaoboeren in Bajo Grande kregen vroeger geen eerlijke prijs voor hun cacao van tussenhandelaren. Daarom hebben ze zich aangesloten bij de organisatie UOCCAB in Bolívar. Samen staan de boeren sterker, waardoor ze een goede prijs krijgen voor hun cacao. Iedere cacaoboer brengt zijn eigen product naar het opslagcentrum in Bolívar.
Op het moment is het droogproces van de cacao nog niet goed. In het cacaocentrum komen vergisters en genoeg ruimte om de cacao te drogen. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de cacao.

Werk jij mee aan de volgende doelen in Bajo Grande?

- Uitbuiting door tussenhandelaren beperken
- Kwaliteit van de cacao verbeteren
- Versterken van de cacaohandel

Download tussenrapportageDownload eindrapportage