Bouw van een cacaocentrum in Chocodamas in 2019

 • Even op de foto!
  Even op de foto!
 • Bouwen aan verandering
  Bouwen aan verandering
 • Schuitje varen
  Schuitje varen
 • Say cheese!
  Say cheese!
 • Klieren op de bouw
  Klieren op de bouw
 • Samen sterk!
  Samen sterk!
 • Trots!
  Trots!
 • Zwoegen en zweten
  Zwoegen en zweten
Chocoladeproducten
Groene heuvels
Werkgelegenheid

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Chocodamas


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

De fundering is in aanbouw

We ontvingen nieuwe foto's uit Chocodamas. Het gat voor de fundering is uitgegraven.

Lees meer

Gestart met de voorbereidingen

In Ecuador wordt in Chocodamas hard gewerkt om het terrein gereed te maken waar straks het gebouw op komt.

Lees meer

EC119 | Welkom terug!

Eindelijk was het zo ver: na drie weken konden een hele hoop ouders hun Ecuadorianen weer een knuffel geven. 

Lees meer

EC119 | Laatste etappe

Ondertussen is de groep onderweg naar de eindbestemming: Schiphol airport. Tot straks! :)


Chocodamas bijna voltooid!

Coördinator Emilio vertelt over de huidige situatie in Chocodamas en hoopt dat in augustus het gebouw volledig af zal zijn.

Lees meer

Chocodamas: een half jaar later

Vandaag bezochten we Chocodamas in Damas samen met Galo en Emilio. We zijn best onder de indruk van wat we aantreffen: een groot wit gebouw met een vrolijke muurschildering. Alles ziet er fris en mooi uit. We worden opgewacht door een uitgebreid comité voorgegaan door Veronica in een knalrood World Servants t-shirt. "FP" stond er met dikke letters op gestift. "Die heb ik gekregen van Frans", zegt Veronica. En grijnzend, "ik heb hem wel ingenomen anders was hij veel te groot".

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Chocodamas ligt in het Zuidwesten van Ecuador. De omgeving is groen en heuvelachtig en ziet er typisch Zuid-Amerikaans uit. De meeste mensen in het gebied zijn boer en leven van hun eigen verbouwde producten. Ze verbouwen veel cacao, maar ook fruit en groente. Er wonen in het dorp ongeveer 100 families.

Marina Sampedro

PO Box 17-190010
Quito
Ecuador
+593 22 67 09 27
proyectos@fundmcch.com.ec

Maquita

Maquita Cushunchic Comercializando como Hermanos (MCCH) wil de mensen in Ecuador helpen met het commercialiseren van kleine bedrijven in het land. Met name de cacao-industrie is hier een belangrijk onderdeel van. Door het promoten van duurzame en rechtvaardige manieren van oogsten willen zij de kwetsbare families in het land een hart onder de riem steken.

In maar liefst 18 van de 24 provincies is MCCH bezig om de producenten in Ecuador hun afzet te laten vergroten door gebruik te maken van betere technologie, maar ook door middel van trainingen. Onderwijs is een belangrijk aspect van onze partnerorganisatie. Het aanleren van bepaalde vaardigheden en het bijbrengen van bijvoorbeeld marketingstrategieën helpt de boeren om uiteindelijk zelf verder te kunnen bouwen aan hun eigen bedrijf. De ondersteuning zorgt ook voor een betere concurrentiepositie op de nationale handelsmarkt. Daarbij komt ook nog dat de organisatie hulp biedt bij de verkoop van deze producten tegen een eerlijke prijs. Maatregelen die gelijk al z’n uitwerking hebben, maar die ook gericht zijn op de toekomst.

World Servants ondersteunt MCCH bij het bereiken van zijn doelen. In samenwerking met de partnerorganisatie hopen we zowel de hardwerkende boeren als de jeugd op deze manier een mooie toekomst te kunnen bieden.

Doelen:

 • Realiseren van een hoger inkomen voor de boerenfamilies
 • Creëren van werkgelegenheid speciaal voor de vrouwen
 • Het groepsgevoel van de inwoners van Chocodamas versterken