Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een cacaocentrum in Chocodamas

 • Even op de foto!
  Even op de foto!
 • Bouwen aan verandering
  Bouwen aan verandering
 • Schuitje varen
  Schuitje varen
 • Trots!
  Trots!
 • Samen sterk!
  Samen sterk!
 • Zwoegen en zweten
  Zwoegen en zweten
 • Klieren op de bouw
  Klieren op de bouw
 • Say cheese!
  Say cheese!
Chocoladeproducten
Groene heuvels
Werkgelegenheid

Wat

Wie

Waar

Waarom


Wat ga je doen?

Je bouwt een cacaocentrum met meerdere ruimtes in het dorp Chocodamas. Cacao is een van de belangrijkste landbouwproducten in het gebied en wordt veel verbouwd. Je bouwt aan een centrum waar allerlei machines komen te staan om de cacao te bewerken. De plaatselijke bevolking kan na de verwerking verschillende chocoladeproducten maken en verkopen.

Voor wie?

In Chocodamas wonen voornamelijk boerenfamilies. Dertig boerenfamilies uit het dorp vormen sinds ongeveer vijf jaar een samenwerkingsverband. Door dit cacaoverwerkingscentrum kunnen de boeren de cacao beter bewerken en er makkelijker verschillende producten van maken. De verkoop wordt winstgevender en de boerenfamilies zullen hierdoor meer verdienen. Bovendien ontstaat er meer werkgelegenheid zodat ook de vrouwen uit het dorp mee kunnen werken.

Waar ga je dat doen?

Chocodamas ligt in het Zuidwesten van Ecuador. De omgeving is groen en heuvelachtig en ziet er typisch Zuid-Amerikaans uit. De meeste mensen in het gebied zijn boer en leven van hun eigen verbouwde producten. Ze verbouwen veel cacao, maar ook fruit en groente. Er wonen in het dorp ongeveer 100 families.

Waarom?

Draag jij je steentje bij aan het cacaocentrum in Ecuador? Jouw enthousiasme zorgt voor werkgelegenheid en inkomen voor de mannen én vrouwen van Chocodamas!

20-07 tot 10-08-2019bijdrage: €2340 Tickettoeslag: €375

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws


Het unieke van dit project

In het cacaodorp Chocodamas hebben straks niet alleen de boeren, maar ook hun vrouwen werk in het cacaocentrum. De plaatselijke bevolking verbouwt en maakt hun chocoladeproducten dan van begin tot eind helemaal zelf. De vrouwen doen dit nu nog thuis en met succes! Ze gaan naar verschillende markten en hun producten hebben al meerdere prijzen gewonnen. De inwoners van Chocodamas zullen je hartelijk verwelkomen in hun mooie omgeving en je graag helpen met het bouwen.

Verandering

Doelen:

 • Realiseren van een hoger inkomen voor de boerenfamilies
 • Creëren van werkgelegenheid speciaal voor de vrouwen
 • Het groepsgevoel van de inwoners van Chocodamas versterken

Wat doe je nog meer?

De omgeving van Chocodamas is prachtig. Het is een mooie kans om de diverse natuur van Ecuador te ontdekken! Daarnaast kun je veel over de Zuid-Amerikaanse cultuur leren. In het dorp staat een basisschool, de kinderen zullen het fantastisch vinden als je eens langskomt voor een potje voetbal.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.Maquita

World Servants bouwt samen met partnerorganisatie Maquita aan verandering in Ecuador. Maquita zet zich in voor solidariteit, duurzame productie en eerlijke handel. World Servants draagt daar graag een steentje aan bij. De bouw van een cacaocentrum verbetert de levens van de boerenfamilies in Chocodamas.

Marina Sampedro

€2340

€375

20-07 tot 10-08-2019