Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een duurzame leefomgeving in San Vicente

 • Samen bouwen
  Samen bouwen
 • Spannende voetbalwedstrijd
  Spannende voetbalwedstrijd
 • Enthousiaste kinderen
  Enthousiaste kinderen
 • Samen ijzervlechten
  Samen ijzervlechten
 • Dankbaarheid
  Dankbaarheid
 • Plezier tijdens het kinderwerk
  Plezier tijdens het kinderwerk
 • Prachtige zonsondergang
  Prachtige zonsondergang
 • Samen op avontuur
  Samen op avontuur
Prachtige groene omgeving
Huis aan huis
Hechte vriendschappen

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je gaat samen met de boerenfamilies van San Vicente bouwen aan een waterzuivering bij hun eigen huis. Zo zal je in de hele gemeenschap aanwezig zijn, en elk gezin leren kennen en ook letterlijk ondersteunen. De gemeenschappelijke afvalverwerking zorgt voor schone akkers en leefomgeving. Ook ga je helpen bouwen aan een klaslokaal waar ook de jongste kinderen spelenderwijs op zullen groeien met een bewust kijk op water en milieu.

Voor wie?

Voor de 32 gezinnen en hun kinderen die in de omgeving van San Vicente wonen en ook hun stukje land hebben. Door middel van het waterzuivering systeem kunnen zij het water dat gebruikt wordt voor het huishouden, filteren en herbruiken voor de bevloeiing van hun akkers.

Waar ga je dat doen?

De gemeenschap van San Vicente is gelegen in de provincie Guayas, waarbij de Bulubulu-rivier het belangrijkste natuurlijke element is en 20 meter direct langs het dorp loopt. De families leven voornamelijk van de landbouw, het zijn kleine boeren met landoppervlakten van gemiddeld 1 hectare per gezin. Daar produceren ze cacao, bananen, yucca en een diversiteit aan fruit en kleine dieren, kippen, eenden, varkens; productie die wordt gebruikt voor familievoedsel en in sommige gevallen wordt verkocht op nabijgelegen lokale markten in El Triunfo, Durán en Guayaquil.

Waarom?

De families in San Vicente willen graag op een bewuste en gezonde manier leven. Bouw jij mee aan een duurzame toekomst?

22-7 tot 11-8-2023bijdrage: 2395 Tickettoeslag: 350

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Tijdens dit project ga je Ecuador op zijn mooist ontdekken. De natuur, de muziek en dans, maar bovenal de warme gezelligheid en gastvrijheid van de Ecuadorianen. Je trekt heel nauw op met de lokale bevolking, omdat je letterlijk bij hun huis aan de slag gaat. Alle woningen worden voorzien van een waterzuivering, waardoor je de kans krijgt het hele dorp echt te leren kennen, hun levensomstandigheden te ervaren en een warme band op te bouwen. Daarnaast is het een duurzaam project, waardoor je ook nog eens meewerkt aan een beter milieu en duurzame leefomgeving.

Verandering

Zoals in de meeste plattelandsgemeenschappen in Ecuador, zijn vrouwen in wezen toegewijd aan huishoudelijk werk, kinderopvang, veeteelt en op bepaalde tijden van het jaar werken ze ook in de landbouw, omdat hun echtgenoten of kinderen elders seizoensgebonden werk verrichten. Mannen verdelen hun werk tussen landbouwwerk op hun boerderij en betaald werk buiten de gemeenschap; Omdat het een gebied is met een sterke aanwezigheid van garnalen- en bananenbedrijven, zijn de meeste volwassen en jonge mannen hier werkzaam, en verdienen ze het basissalaris. Verder hebben ze geen sociale uitkeringen.

In de gemeenschap zijn er verschillende problemen die opgelost kunnen worden met de juiste trainingen, voorzieningen en door middel van bewustwording. Zo is er verbetering van basisvoorzieningen nodig zoals de zuivering van water voor menselijke consumptie, maar ook een uitbreiding van de infrastructuur die daarvoor nodig is. De bouw van een klein klaslokaal voor de jongste kinderen zorgt ervoor dat er kinderopvang is, zodat moeders kunnen werken, maar ook dat er van jongs af aan geleerd wordt hoe ze met water en milieu om moeten gaan. Deze ruimte zal op overige tijdstippen gebruikt gaan worden voor trainingen, medische checks en overige campagnes en meetings, waaronder milieu-educatiecampagnes om zorg te dragen voor de rivier en andere hulpbronnen.

Doelen:

 • Een lokaal gebouwd voor kinderen van 3 tot 5 jaar.
 • Alle Kinderen op speelse manieren kennis laten maken met zorg voor het milieu.
 • Alle boerenfamilies voorzien van waterzuiveringsinstallaties bij elk huis voor een goed beheer van afvalwater.
 • Gemeenschappelijke infrastructuur gerealiseerd voor afvalverwerking.
 • Uitwisseling van ervaringen met jongeren en vrouwen met verschillende achtergronden.
 • Sociale activiteiten stimuleren de saamhorigheid en betrokkenheid in de gemeenschap.

Wat doe je nog meer?

Er zijn verschillende groepen voor jongeren en vrouwen actief in de gemeenschap die leuke activiteiten organiseren. Zij zouden het geweldig vinden om met jou op te trekken, samen leuke dingen te ondernemen en jou het mooie groene Ecuador te laten zien.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


Maquita

Ervaar het echte leven van de boerenfamilies in Ecuador. In San Vicente wordt gebouwd aan verbetering van de algehele gezondheid van de gemeenschap, door de aanleg van een natuurlijke waterzuivering, scholing- en trainingsfaciliteiten. Hierdoor wordt de hele gemeenschap betrokken en bewust gemaakt, om zelf te kunnen bouwen aan verandering van hun leefomgeving.

Emilio Aguilar

Corona

Wil jij graag mee met World Servants, maar maak je je toch nog zorgen over corona?

Meer info

2395,-

Toeslagen:

€350

22-7 tot 11-8-2023

Het verhaal van...

Sophie Brevoord vertelt wat World Servants voor haar betekent. Zo heeft ze ondervonden dat deze drie weken op reis zorgt voor verandering bij jezelf, in de gemeente en natuurlijk het projectland zelf.

Lees verder