Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een duurzame leefomgeving in San Vicente

 • Klaar voor een jungle-expeditie?
 • Ontmoetingen om nooit te vergeten
  Ontmoetingen om nooit te vergeten
 • Leer het Ecuadoriaanse leven kennen
 • De kids zullen je hart stelen
  De kids zullen je hart stelen
 • Een stevig fundament
  Een stevig fundament
 • Kerkbezoek
  Kerkbezoek
 • Dans je mee?
  Dans je mee?
 • Ontdek de Spaanse invloeden in de stad
 • Teamwork makes the dream work
  Teamwork makes the dream work
 • Badderen met uitzicht
  Badderen met uitzicht
Prachtige groene omgeving
Betere infrastructuur
Hechte vriendschappen

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je gaat samen met de boerenfamilies van San Vicente bouwen aan een waterzuivering bij hun eigen huis. Zo zal je in de hele gemeenschap aanwezig zijn, elk gezin leren kennen en hen heel concreet gaan ondersteunen. De gemeenschappelijke afvalverwerking zorgt voor schone akkers en leefomgeving. Ook ga je helpen bouwen aan een klaslokaal waar ook de jongste kinderen spelenderwijs op zullen groeien met een bewuste kijk op water en milieu.

Voor wie?

Voor de 32 gezinnen die in de omgeving van San Vicente wonen en ook een stukje land hebben. Door middel van het waterzuiveringsysteem kunnen zij het water dat gebruikt wordt voor het huishouden filteren en hergebruiken voor de bevloeiing van hun akkers.

Waar ga je dat doen?

De gemeenschap van San Vicente ligt in de westelijke provincie Guayas. De Bulubulu-rivier het belangrijkste natuurlijke element die 20 meter vanaf het dorp loopt. De families leven voornamelijk van de landbouw. Het zijn kleine boeren met landoppervlakten van gemiddeld één hectare per gezin. Daar produceren ze cacao, bananen, yucca en een diversiteit aan fruit. Ook houden ze dieren zoals kippen, eenden en varkens. De productie wordt gebruikt voor familievoedsel en in sommige gevallen verkocht op nabijgelegen lokale markten in El Triunfo, Durán en Guayaquil.

Waarom?

De families in San Vicente willen graag op een bewuste en gezonde manier leven. Bouw jij mee aan een duurzame toekomst samen met deze gemeenschap in Ecuador?

20-7 tot 10-8-2024bijdrage: 2630 Tickettoeslag: 150 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Tijdens dit project ga je Ecuador op zijn mooist ontdekken. De natuur, de muziek en dans, maar bovenal de warme gezelligheid en gastvrijheid van de Ecuadorianen. Je trekt heel nauw op met de lokale bevolking, omdat je letterlijk bij hun huis aan de slag gaat. Alle woningen worden voorzien van een waterzuivering, waardoor je de kans krijgt het hele dorp echt te leren kennen, hun levensomstandigheden te ervaren en een warme band op te bouwen. Daarnaast is het een duurzaam project, waardoor je ook nog eens meewerkt aan een beter milieu en duurzame leefomgeving.

Verandering

Zoals in de meeste plattelandsgemeenschappen in Ecuador zijn vrouwen toegewijd aan huishoudelijk werk, kinderopvang en veeteelt. Op bepaalde tijden van het jaar werken ze ook in de landbouw, omdat hun echtgenoten of kinderen elders seizoensgebonden werk verrichten. De mannen werken op hun eigen boerderij en doen daarnaast betaald werk buiten de gemeenschap, bijvoorbeeld bij de vele garnalen- en bananenbedrijven in de omgeving. In de gemeenschap zijn er verschillende problemen die opgelost kunnen worden met de juiste trainingen, voorzieningen en door middel van bewustwording. Zo is er verbetering van basisvoorzieningen nodig zoals de zuivering van water voor menselijke consumptie, maar ook een uitbreiding van de infrastructuur die daarvoor nodig is. De bouw van een klein klaslokaal voor de jongste kinderen zorgt ervoor dat de kinderen opgevangen kunnen worden zodat moeders kunnen werken. Daarnaast kunnen de kinderen les krijgen over hoe ze met water en milieu moeten omgaan. Deze ruimte zal op overige tijdstippen gebruikt gaan worden voor trainingen, medische checks en overige campagnes en meetings, waaronder milieu-educatiecampagnes om zorg te dragen voor de rivier en andere hulpbronnen.

Doelen:
- Een lokaal gebouwd voor kinderen van 3 tot 5 jaar
- Alle kinderen op speelse manieren kennis laten maken met zorg voor het milieu
- Alle boerenfamilies voorzien van waterzuiveringsinstallaties bij elk huis voor een goed beheer van afvalwater
- Gemeenschappelijke infrastructuur gerealiseerd voor afvalverwerking
- Uitwisseling van ervaringen met jongeren en vrouwen met verschillende achtergronden
- Sociale activiteiten stimuleren de saamhorigheid en betrokkenheid in de gemeenschap

Wat doe je nog meer?

Er zijn verschillende groepen voor jongeren en vrouwen actief in de gemeenschap die leuke activiteiten organiseren. Zij zouden het geweldig vinden om met jou op te trekken, samen leuke dingen te ondernemen en jou het mooie groene Ecuador te laten zien.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


Maquita

In San Vicente wordt door de aanleg van een natuurlijke waterzuivering en scholing- en trainingsfaciliteiten gebouwd aan een verbetering van de algehele gezondheid van de gemeenschap. Samen met hen bouw je mee aan verandering van hun leefomgeving en omstandigheden.

Emilio Aguilar

2630,-

Toeslagen:

€150

20-7 tot 10-8-2024

Het verhaal van...

Elio Galileo Cantos is een cacaoboer in Ecuador. Toen de groep Nederlandse jongeren aankwam, viel hem op dat deze jonge mensen helemaal niet zo rijk waren als dat hij in eerste instantie dacht.

Lees verder