Bouw van centrum voor cacaoverwerking in San Pedro De Km14 in 2014

 • Speelterrein
  Speelterrein
 • School
  School
 • Bouwplaatsweg en kerk
  Bouwplaatsweg en kerk
 • Bouwplaats
  Bouwplaats

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in San Pedro De Km14


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

[EC214] Weer thuis met een berg was en een hart vol herinneringen

De groep is weer veilig thuis uit Ecuador. Het was een geweldig project! Hoofdleider Cees doet nog kort verslag over de terugreis.

Lees meer

[EC214] Een dagje toerist

Gisteren 15 augustus zijn we op tijd vertrokken. Na veel heel veel knuffels en behoorlijk wat tranen. Mevrouw Winter had zelfs meer als een uur gelopen om ons gedag te zeggen. We waren bij haar te gast geweest tijdens cultuurbezoek. 

Lees meer

San Pedro del KM14 is volop in gebruik

Een kleine zes jaar na de bouw bezoeken we het cacao verzamelcentrum in San Pedro del KM14 voor een afsluitende evaluatie. Het project ligt er prima bij, duidelijk goed in gebruik.

Lees meer

Volop in gebruik

We hebben het project KM14 bezocht. Het ziet er heel goed uit. Alles is helemaal afgemaakt en in gebruik genomen. Er wordt hard gewerkt aan de productie van cacao. Het volume aan binnenkomende cacao is in een jaar verdubbeld.

Lees meer

Gebied
Partner

World Servants is actief in de provincie Esmeraldas, in het uiterste noordoosten van Ecuador. Deze provincie telt ongeveer 250.000 inwoners, waarvan de meeste inwoners van Afro-Ecuadoriaanse afkomst zijn en in de stedelijke gebieden wonen. De noordelijke zone is een deel van de kustprovincie Esmeraldas, een tropisch bosgebied met een hoge luchtvochtigheid en een gemiddelde temperatuur van 25°C. Het gebied heeft warme winters en hete zomers. Het regenseizoen is van januari tot eind mei.

PO Box 17-190010
Quito
Ecuador
+593 22 67 09 27
proyectos@fundmcch.com.ec

Maquita

Maquita Cushunchic Comercializando como Hermanos (MCCH) wil de mensen in Ecuador helpen met het commercialiseren van kleine bedrijven in het land. Met name de cacao-industrie is hier een belangrijk onderdeel van. Door het promoten van duurzame en rechtvaardige manieren van oogsten willen zij de kwetsbare families in het land een hart onder de riem steken.

In maar liefst 18 van de 24 provincies is MCCH bezig om de producenten in Ecuador hun afzet te laten vergroten door gebruik te maken van betere technologie, maar ook door middel van trainingen. Onderwijs is een belangrijk aspect van onze partnerorganisatie. Het aanleren van bepaalde vaardigheden en het bijbrengen van bijvoorbeeld marketingstrategieën helpt de boeren om uiteindelijk zelf verder te kunnen bouwen aan hun eigen bedrijf. De ondersteuning zorgt ook voor een betere concurrentiepositie op de nationale handelsmarkt. Daarbij komt ook nog dat de organisatie hulp biedt bij de verkoop van deze producten tegen een eerlijke prijs. Maatregelen die gelijk al z’n uitwerking hebben, maar die ook gericht zijn op de toekomst.

World Servants ondersteunt MCCH bij het bereiken van zijn doelen. In samenwerking met de partnerorganisatie hopen we zowel de hardwerkende boeren als de jeugd op deze manier een mooie toekomst te kunnen bieden.