Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een cacaocentrum in Bulu Bulu

 • Adembenemend!
  Adembenemend!
 • Metselen kun je leren...
  Metselen kun je leren...
 • Huidige cooperatie gebouw
  Huidige cooperatie gebouw
 • Een voorbeeld van een droogvloer voor cacao
  Een voorbeeld van een droogvloer voor cacao
 • Zak cacao gereed voor de verkoop
  Zak cacao gereed voor de verkoop
 • Een voorbeeld van een overkapping voor de droogvloer
  Een voorbeeld van een overkapping voor de droogvloer
 • Hiken!
  Hiken!
 • Overdracht
  Overdracht
 • Vloer voorbereiden
  Vloer voorbereiden
 • Voorbeeld van een opslagruimte voor de gedroogde cacao
  Voorbeeld van een opslagruimte voor de gedroogde cacao
 • Gesprek met cooperatie tijdens set-up
  Gesprek met cooperatie tijdens set-up
 • Partido de fútbol
  Partido de fútbol
 • Materiaalaanvoer
  Materiaalaanvoer
cacao
levensveranderend
kwaliteit
 • Wat ga je doen?

  Je gaat bouwen aan een gemeenschappelijk cacaocentrum voor de zelfgeproduceerde cacao.

  Voor wie?

  Je doet dit voor een gemeenschap van 300 inwoners.

  Waar ga je dat doen?

  In het plaatsje Bulu-Bulu, een uur rijden van de grootste stad van Ecuador: Guayaquil, in het midden van het land.

  Waarom?

  Eerlijke chocola is niet alleen lekker, maar ook belangrijk. Bouw zelf mee aan een cacaocentrum en help boeren een eerlijker loon over te houden aan hun oogst

  Unieke van dit project

  Op dit moment verbouwen de boeren hun cacao van faciliteiten van lage kwaliteit. Doordat jij bouwt aan een nieuw cacaocentrum, leg je de basis voor verandering in de hele gemeenschap. De kwaliteit en waarde van de cacao zal toenemen, inkomsten worden verhoogd en families kunnen uitkijken naar een betere toekomst.

  Wat doe je nog meer?

  Door samen met de gemeenschap te bouwen aan verandering is de interactie in dit project optimaal. Maar om echt een goed beeld te krijgen van het veelzijdige Ecuador, zijn de vele cultuuruitstapjes niet over te slaan. Omringd door het Andesgebergte, prachtige nationale parken en verschillende markten is hieraan dan ook geen gebrek.

  Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

 • gebied

  Bulu-Bulu ligt iets ten oosten van de grootste stad van het land: Guayaquil. Het is een klein plaatsje met een gemeenschap van 300 inwoners. Omdat Bulu-Bulu redelijk dicht bij de zee ligt, is de grond behoorlijk vruchtbaar en dus goed voor de landbouw. Daarnaast vissen de locals regelmatig in de rivieren en zijn er in de omgeving veel fruitbomen.

  Rond Bulu Bulu is er ontzettend veel te doen. In nog geen drie uur rijd je van zeeniveau naar 4500 meter hoogte, waar het Parque Nacional Cajas is. Dit park is vernoemd naar de 270 meren die er zich bevinden. Alleen al de weg ernaartoe, met steile bergwanden en snel veranderende natuur, is indrukwekkend.
  Iets verder van het park ligt Cuenca, een stad in het Andesgebergte die samen met hoofdstad Quito strijdt om de eer van mooiste stad van Ecuador.
  Op een half uur van Bulu-Bulu ligt een ander nationaal park: Reserva Ecologica Manglar Churute. Daar heb je onder andere een prachtige plek met zeven watervallen en een gebied met de steeds zeldzamer wordende mangrovebossen.

  Wat betreft het klimaat is het in Bulu-Bulu voornamelijk warm en vochtig. Er heerst een subtropisch klimaat. Rond het dorpje liggen er veel bergen waar het wel een stuk koeler is, maar Bulu-Bulu zelf is behoorlijk vlak.
  De regentijd is van november tot april, de zomertijd van mei t/m oktober.

 • verandering

  Op dit moment kunnen de cacaoboeren in Bulu-Bulu niet op tegen de prijzen op de wereldmarkt, waardoor het verkopen van cacao tegen eerlijke prijzen bijna niet te doen is. Dit komt omdat ze op dit moment de oogst naar een andere, verderop gelegen plek moeten brengen. Hierdoor wordt het bewerken van de cacao voor hen onmogelijk gemaakt, waardoor hun product van lage kwaliteit is.

  Maar omdat jij gaat zorgen voor een cacaocentrum waar de cacao wél bewerkt kan worden, kunnen de boeren mee met de concurrentie. Het centrum zal onder andere bestaan uit een vloer om de cacao op te laten drogen, een ruimte waar de cacao opgeslagen kan worden en een kantoorruimte met toilet.
  De wil en de gedrevenheid van de gemeenschap om de toekomst een beter perspectief te geven, is enorm.


  Doelen:

  • Doordat de kwaliteit van de cacao omhoog gaat, zal ook de waarde stijgen.
  • Meer boeren kunnen zich aansluiten bij de coöperatie als er een cacaocentrum is, waardoor nog meer levens veranderd zullen worden.

 • In elk land werkt World Servants samen met een partnerorganisatie. Alle projecten zijn onderdeel van een meerjarig programma van deze partnerorganisatie. Zo ontstaat maximaal lokaal draagvlak voor de projecten. Voor het project in Bulu Bulu is de verantwoordelijke partnerorganisatie Maquita.

  Maquita

  Postadres partner

  Maquita
  PO Box 17-190010
  Quito
  Ecuador
  +593 22 67 09 26
  proyectos@fundmcch.com.ec