Enthousiaste leiders

Doelstelling van de functie: 

We zoeken voor al onze werkvakanties dienende leiders. Ga je mee? Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten. 

We zoeken leiders die zich voor 100% willen inzetten om er voor de deelnemers en de lokale bevolking een geslaagd project van te maken. Je zet je talenten in om anderen te dienen, je wilt een ‘Servant Leader’ zijn. Je ziet de Bijbel als het Woord van God en als norm voor je leven. Vanuit je persoonlijk geloof in Jezus Christus deel je het Evangelie op een eigentijdse manier met de deelnemers. Een leider geeft leiding aan een dagopeninggroep waarin hij/zij hedendaagse thema’s vanuit de Bijbel toelicht, voldoende ruimte geeft voor een groepsgesprek en voor/met de deelnemers bidt.

Het leidersteam van een project wordt gevormd door 6 à 7 leiders en wordt aangestuurd door de hoofdleider die eindverantwoordelijk is. Verder zijn er leiders voor de taakgebieden: medisch, bouw, toerusting, cultuur en kinderprogramma.

Het leidersteam wordt samengesteld in overleg met de hoofdleider van het project. De samenstelling is onder anderen afhankelijk van leeftijd, ervaring, bekwaamheden en de verdeling van mannen en vrouwen. We hebben voorkeur voor deelnemers aan eerdere World Servants-projecten of van een soortgelijke organisatie, maar dit soort ervaring is niet verplicht. Als leider wil je ‘bouwen aan jezelf’, daarom besteedt World Servants veel aandacht aan teambuilding en coaching. Ook van leiders wordt verwacht dat zij de deelnemersbijdrage betalen.

Taken en verantwoordelijkheden: 

Binnen het leidersteam ben je verantwoordelijk voor één of meerdere taakgebieden zoals: de bouw, medische zaken, kinderwerk, pastoraat, cultuurprogramma of het avondprogramma. Leiders leiden een dagopeninggroepje en zorgen ervoor dat de sfeer in zowel het leidersteam als in de groep positief blijft. Je bent aanwezig bij de leidersmeetings vooraf, tijdens en na het project. Hier wordt het programma gemaakt en de voortgang besproken. Na afloop van het project maak je een verslag van je werkzaamheden.

Trainingen
Ter ondersteuning van je taak is er een verplicht trainingsprogramma. Bekijk het overzicht met de belangrijkste data.

Klik voor een uitgebreide beschrijving van de taken per discipline op de onderstaande taakomschrijvingen:

Functie-eisen: 

Naast ervaring in het betreffende vakgebied ben je flexibel, een initiatiefnemer en heb je een dienende houding naar anderen toe. Je lichamelijke conditie is goed en je hebt ervaring met jongerenwerk. Wanneer het tegenzit, ben je in staat om de sfeer in de groep goed te houden. Je kunt prima werken in een team.

World Servants zoekt leiders die zich voor 100% willen inzetten om er voor de deelnemers en de lokale bevolking een geslaagd project van te maken. Je zet je talenten in om anderen te dienen, je wilt een ‘Servant Leader’ zijn. Je ziet de Bijbel als het Woord van God en als norm voor je leven. Vanuit je persoonlijk geloof in Jezus Christus deel je het Evangelie op een eigentijdse manier met de deelnemers. Een leider geeft leiding aan een dagopeninggroep waarin hij/zij hedendaagse thema’s vanuit de Bijbel toelicht, voldoende ruimte geeft voor een groepsgesprek en voor/met de deelnemers bidt.

Contactinformatie: 

Heb je belangstelling? Meld je dan aan via de website. Na je aanmelding wordt een vragenlijst voor je klaargezet in 'Mijn World Servants'. Op basis van de ingevulde vragenlijst word je mogelijk uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek wordt bekeken of je als leider mee kunt met een project. Lees hier meer meer over de procedure wat betreft de aanmelding als leider. 

Dr. Ben Tiggelaar sprak op het leidersweekend van 2018 over de rol van leider. Lees hier het verslag

Neem voor vragen contact op met Willem-Jan:

Heb je vragen of interesse? Neem dan contact op met Willem-Jan van der Ven.

Dat kan direct via een mailbericht naar willem-jan@worldservants.nl of bel naar 0561 614857.

Mail Willem-Jan