ET216 | Ze zijn er weer!

Geplaatst op 26 aug 2016 - 15:23

Weliswaar met vertraging, maar niet minder vrolijk, arriveerde de Ethiopië-groep vanmiddag op Schiphol. De bagagekelder had nog een laatste 'verrassing', waardoor de groep uiteindelijk nog dik twee uur extra vertraging boekte.

Na een wat langer verblijf in Istanbul besloten de koffers van de groep een andere afslag te nemen in de bagagekelder van Schiphol. Het in Ethiopië getrainde geduld werd dus nog even op de proef gesteld...

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.