Bouw van Klaslokalen in Sebeta in 2015

 • Speelplaats van de school
  Speelplaats van de school
 • School gebouwd in 2012
  School gebouwd in 2012
 • De vier leerkrachten van de basisschool
  De vier leerkrachten van de basisschool
 • Schoolgebouw ET115
  Schoolgebouw ET115
 • Les in de buitenlucht
  Les in de buitenlucht
 • Kinderen in de klas
  Kinderen in de klas
 • In de klas in Sebeta
  In de klas in Sebeta
 • Het schoolhoofd van Sebeta
  Het schoolhoofd van Sebeta
 • De nieuwe klaslokalen in Sebeta
  De nieuwe klaslokalen in Sebeta
 • Schoolgebouw 2015
  Schoolgebouw 2015
 • Leerlingen in de klas
  Leerlingen in de klas
 • Het lesplan vult de muur in de kamer van de directeur
  Het lesplan vult de muur in de kamer van de directeur
 • Schoolgebouw ET112
  Schoolgebouw ET112

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Sebeta


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

School feestelijk geopend

Van 18 - 21 november 2013 waren Arie de Boer en Tom Bouwman als set-up medewerkers op bezoek in Ethiopië om de voortgang van de projecten te bekijken.

Tijdens dit bezoek werd de school feestelijk geopend en de latrines overgedragen aan de lokale overheid en de school. Ook in Ethiopië gaat dat gepaard met veel speeches, linten doorknippen en gezamenlijk eten. Veel ouders kwamen kijken bij de opening van de school en de kinderen vermaakte zich prima op de naast gelegen speeltoestellen. Er zijn 2 leerkrachten aangesteld die aan de 90 ingeschreven kinderen les geven. Er zijn 3 klassen; klas 1 en 2 van de kleuterschool en klas 1 van de basisschool.

De latrines zijn op enkele kleine afbouw werkzaamheden klaar. De uit Nederland meegebrachte plaatsjes voor dames en heren zijn op de latrines aangebracht en staat er een mooi bord langs de weg met de namen van de organisaties. Een enkele latrine heeft een extra brede deur en een kleine aanpassing zodat mensen met een rolstoel er ook gebruik van kunnen maken. Bij de latrines wordt nu gewerkt aan de aansluiting op de waterleiding zodat ze begin volgend jaar in gebruik genomen kunnen worden. .

Lees meer

ET115 | Tot morgen!

Zojuist ontvingen we een SMS van de hoofdleider van ET115: "We zijn allemaal ingecheckt en wachten nu op onze vlucht naar Dubai. Tot morgen allemaal".

Lees meer

ET115 | Odes, dromen worden werkelijkheid en nog veel meer...

Zo. De titel die de leiders van het Ethiopië-project aan dit bericht wilden geven, geeft wel aan dat er veel te vertellen is: Hij was langer dan de website aan kon... Geniet mee van de ervaringen tot nu toe:

Lees meer

  De school wordt goed gebruikt

  Lees meer in het facebook bericht over de ontwikkelingen op de school in Sebeta

  Lees meer

  ET115 + ET112 | Meer leerlingen en leraren in Sebeta

  Van de partnerorganisatie uit Ethipië, EKHC, hebben we nieuwe foto’s en een korte update ontvangen van de school in Sebeta.

  In Sebeta wordt op dit moment aan klassen 1 tot 4 lesgegeven. In totaal gaan er 131 kinderen naar school, 71 jongens en 60 meisjes. De klaslokalen die door de twee World Servants groepen in 2012 en 2015 zijn gebouwd, worden goed gebruikt. Ook het aantal leraren is inmiddels gegroeid. Er werken nu vier leraren op de school, twee vrouwen en twee mannen.

  Check de foto’s om te zien hoe de school er nu uitziet en welke kinderen de klaslokalen tegenwoordig vullen.

  Lees meer

  Gebied
  Partner

  Sebeta ligt ongeveer dertig kilometer van Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. Veel mensen trekken van het platteland naar Sebeta toe in de hoop hier werk te vinden. Helaas is dit vaak niet het geval, de werkloosheid is juist erg hoog. Bovendien hebben de mensen van het platteland vaak geen opleiding gevolgd. Het gevolg is dat de problemen alleen maar groter worden. Er is veel prostitutie en drugsverslaving en kinderen zwerven rond op straat. Meisjes raken jong zwanger. Ook speelt hiv/aids een grote rol. Hierdoor verliezen veel kinderen op jonge leeftijd hun ouders waardoor ze zichzelf vaak al jong moeten redden. Inmiddels zijn er 1 miljoen weeskinderen vanwege hiv/aids in Ethiopië.

  P.O. BOX 5829
  Addis Abeba
  Ethiopia
  +251 552 92 34

  EKHC

  World Servants is via Tear in contact gekomen met de Ethiopian Kale Heywet Church (EKHC). Met deze organisatie startte World Servants in 2012 een tweejarige pilotfase. De ontwikkelingsafdeling van de kerk voert diverse programma’s uit op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en water & sanitatie. Andere activiteiten binnen het water- en sanitatieprogramma van deze partner worden onder andere door Tear ondersteund.