Eén van mijn beste beslissingen ooit!

In 2019 stond ik daar als 16-jarige, klaar voor mijn eerste grote avontuur. Nu ik vier jaar later terugkijk, weet ik dat meegaan één van de beste beslissingen ooit is geweest.

Lees verder

Willemijn op project in Den Haag

Willemijn ging in 2021 met World Servants mee naar Den Haag, zij vertelt over haar ontmoetingen tijdens project waardoor ze nu gelooft dat ze mag blijven dromen. 

Lees verder

Ghana | De échte betekenis van 'bouwen aan verandering' ontdekken

'Bouwen aan verandering.’ Het staat op bijna iedere pagina van dit magazine. Ruben en Gerlof ontdekten in Ghana de échte betekenis van deze slogan. Als projectvoorbereider is Gerlof al acht jaar betrokken bij het dorp Ugando, waar Ruben bijna zes jaar geleden als deelnemer de tijd van zijn leven had. De impact van het project blijkt groter dan hij zich destijds voor kon stellen.

Lees verder

Ecuador | ‘De mensen daar zijn ook echt een inspiratiebron.'

Drie weken bouwen aan een cacaocentrum in de jungle van Ecuador leverde niet alleen een eerlijker inkomen voor de boeren van La Libertad op. Voor Eviroos, Timo en Joël was het een avontuur dat hen stil zette bij wat echt belangrijk is. Ze leerden dankbaar te zijn.

Lees verder

Sierra Leone | Dirk gaat na 30 jaar weer op project, met zijn kinderen

‘Sinds mijn eerste projectervaring, bijna 30 jaar geleden, ben ik al enthousiast over World Servants. Mijn zoon Gideon en dochter Lydia waren nu oud genoeg om ook mee te kunnen. Toen we het er aan de eettafel over hadden, begon het bij allebei te kriebelen. Dat liep positief uit de hand!’

Lees verder

Ecuador | Jorrit leerde over leiderschap in Ecuador

Jorrit Bergstra (25) ging afgelopen jaar voor het eerst mee als leider. Op de laatste avond van zijn reis in Ecuador blikt hij terug op zijn eerste project als leider van het kinderprogramma. Hij vertelt hoe World Servants hem veranderd heeft:

Lees verder

Malawi | Daan en Marc ontdekten hun tweede thuis in Malawi

Hun ouders kenden elkaar al voor ze geboren werden, ze zaten samen op de basisschool en nu nog samen op de jeugdvereniging van de kerk. Toch moest Daan nog wel even aandringen bij Marc om met hem mee te gaan naar Malawi. Ze hadden het voor geen goud willen missen…

Lees verder

Myanmar | Met de kerk bouwen aan verandering

Ina Veldhuizen is predikant in Doetinchem. Een aantal jaren geleden ging een groep jongeren uit haar gemeente met World Servants naar Malawi. Deze keer vertrok Ina zelf met jongeren naar Myanmar. ‘Een ervaring die van onschatbare waarde is voor de hele gemeente.

Lees verder

Ecuador | De impact van een project, is meer dan het gebouw alleen

Gelijkwaardigheid, dienstbaarheid, samenwerking en interactie staan centraal in dit magazine. En dat is niet voor niets. Want juist deze principes zorgen ervoor dat de impact van een World Servants-project zo groot is. Deelnemers nemen tijdens het project een dienstbare, lerende houding aan en tonen oprechte interesse in het leven van de mensen die ze ontmoeten. Zo ontstaat een vriendschap tussen de deelnemers en de lokale gemeenschap. Die band is de voedingsbodem voor een succesvol project.

Lees verder

Zambia | Bart en Machiel trokken naar zambia en ontmoetten... zichzelf

Bart en Machiel zijn vrienden sinds VWO 2. Bart wilde wel helpen toen Machiel hem vroeg voor een van zijn acties voor World Servants. Dat een avondje lunchpakketten inpakken hen uiteindelijk samen in Zambia zou brengen, hadden ze niet verwacht…

Lees verder

Pagina's